Apr 1, 2010

Spaghetti Bolognese with Meatballs

Memang jadi kebiasaan siti , bila tengah drive balik dari office tu siti mesti plan nak masak apa tuk makan malam. Senang sikit kan. Sampai jer rumah terus keluorkan bahan, zasssss terus masak. Petang Isnin yang siti balik awal tu, siti rasa nak makan spaghetti tapi bahan2 takde lak kat rumah. So, siti singgah la kat Ramlee Mini Market (kedai ni memang jual barang brand Ramlee tu yang terkenal ngan daging burgernya). So, siti beli spaghetti, daging cincang & meatball. Balik jer rumah terus masak. Kejap jer siap. Nak masak spaghetti ni senang jer kan. Ramai dah tahu buat ni. Layan gambar jer la yer.


18 comments:

MRS. K said...

wah.. pagi2 dah show off gambo makan.. hehe.. hubby i tak suke spageti la.. huhu.. so, klu rasa nak makan, makan kat lua jer la..

LYaFRINA said...

ermmmm.. sdpnyer..
tliur tgk...
da lama x mkn spageti...
huhuhuuuuu... kna cari ni...

~Siti Hajar~ said...

sedapnyer siti...pagi2 dah tayang spageti...my peberet tau..

lunch time ni nak g cari kat pizza la..

Zaidah said...

laparlah plak zai tengok spageti pepagi nie...kat manalah nak carik spageti nie yerk...nak masak..anak2 zai tak berapa suka sangat...nanti membazir plak...

::Mamalyna:: said...

alahai....menggoda perut betul...laporler...

Nana said...

wahhhhhhhhhhhh!
sangat terlior ok..
saya dah bli brg2 siap dah nk wat spageti, tunggu en.somi balik je nak masak hehee
ni makanan peberet kami nih

ibu_Arifa said...

waa..saya suka mkn spegeti..dulu2 rajin buat sendiri tp skrg suka yg org buatkan(yg beli)

'NuReeN' said...
This comment has been removed by the author.
'NuReeN' said...

nureen n hsband x suka letak daging cincang klau letak daging yg kita potong sndri lg sedap.. pas2 bila hidang tabur cheese serbuk n telur dadar yg kita goreng nipis n di potong halus2.. fuhhh terangkat beb.. terliur dh nih.. kuah mau kasi pedas2..

Siti said...

Mrs K: ala..yer ker..takpe..leh mkn jer kat luorkan..hehe

Siti said...

LyaFrina: hehe..cari jgn tak cari

Siti said...

Hajar: nak ikut gi pizza..hehehe

Siti said...

Zaidah: la..anak2 tak suka ker. Jannah n batrisyia mmg suka sgt spaghetti ni.
cari kat pizza ada. leh thn gak tu.

Siti said...

Mamalyna: hehe..aku tergoda..aku tergoda terkesima..hehe

Siti said...

Nana: waaa..nanti leh tayang gak spaghetti versi nana. mesti sedap.

Siti said...

ibu Arifa: sama la kita. suka buat sendiri.

Siti said...

Nureen: Ha. letak daging yg potong sendiri pun sedap. siti suka pedas2 gak.versi melayu.

Yan said...

hubby kite tak suke spaghetti.. even laksapun dia tak ske.. pesal tah dia tak berkenan ngan mee nye tu hehe..

klu kite plak.. bukan seme masakan spageti kite makan.. ade certain tu kite tak masuk gak ke tekak nih..