Apr 20, 2010

Kek Gula Hangus

Sebelum lunch jamu mata ngan keke ni dulu yer.

Bila siti buat kek gula hangus ni, terus siti teringat masa siti kecik2 dulu. Time raya mesti mak order kek ni ngan jiran. Masa tu sebijik kek RM8. Mak beli 2 biji. Memang kejap jer dah licin. Memang siti suka makan. Alhamdulillah, sekarang ni siti dah boleh buat kek ni sendiri & boleh buat jualan pun ngan kek ni. Nampaknya mak dah tak payah order dengan orang lain dah. Kalau tak silap siti kek gula hangus ni dipaggil kek sarang semut/kek span.

Resepi leh ambik kat SINI yer.
Promote sikit: Nak order pun leh.. RM24 jerk....haha..2 kilo yer...(9 x 2 inci)



33 comments:

LYaFRINA said...

waaa..siti..bestnyer..kek ni y siti buat k?? menyelerakan.. eiii..bahaya ni kalo mgandung..kan mgindam nk kena p cri siti..

miemiey said...

pandainya siti buat kek ni...miemiey lum cuba lagik..rasa nak try gak..nk klik resepi...hehehe

::Mamalyna:: said...

Alahai...sedap2...

Ain said...

siti, kenapa asyik keluar makanan yang ain suka jer ni...

huhuhu.....

banyak kali dah cuba buat kek gula hangus nie, tak pernahnya jadik lubang yang cantik camtue....

Zaidah said...

cantiknyer struktur lubang dia...comel...teringat kek yang selalu mak zai buat tu...sedap...sebijik mcm sitinyer kek

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow..Terliuq lily tgk..
sedapp nyer...
Hanya mampu telan aiq liuq jer.. :)

zue @ annaleeya said...

sedapnyer... kene cuba resepi siti nih....

@e_da said...

siti.. rajinnya.. kuih feberet ida ni.. selalu makcik yg tolong buatkan.. dah la arini posa.. terliur tengok.. huhu

SyidaMislan said...

siti, ni fevret ai jugak tau. nape td tak bg sample skali?hehehe.asik nak sample je, kan?

Mak Su said...

salam kenal, salam ziarah.

ini org panggil kek sarang semut jugak ker?

Ibu Ayra said...

uishhh, sedapnya... siti, ros copy 2-3 resipi kat blog siti nih ya...tima kasih byk2...

mamalieyna said...

serba boleh tul siti ni, untung anak2..^_^

teringat akak eina suka la buatkan kek ni dl, eina lak lum sempat tuntut ilmu, kalo idak leh la baut sndiri..huhu..

~Siti Hajar~ said...

xtahan sggh tgh kek2 buatan siti lor..mcm nk try je tp camna...xkan nak gigit2 skrin pc sy kot...hukhukhuk

*awal bln dpn sy nak terjah KL 2 hr, kalu bkesempatan tingin nak order bw blk penang, smpna aniversary sy 1 may...mtk2 la blh...huhuhu...aku yg teringin!

MUMMYAR said...

huhu...best nyer...nk wat gak la...teringin plk...tp ntah jadi ntah tak....mekasih siti

Ena said...

huhuhu..

lapar2.. nak makan juge..

adam-arissa said...

wah...sy pun suka sgt ngan kek gula hangus ni...kena try la buat...xjadi baru order ngan siti...huhu...

Siti said...

Lya: hahaha...sabor jer la...kalau pregnant kena cari gak la..kang meleleh air liur baby.

Siti said...

miemiey: klik jgn tak klik.

Siti said...

Mamalyna: hehehe

Siti said...

Ain: takpe...try again again. lama2 jd la tu.

Siti said...

Zaidah: time kasih.

Siti said...

Lily: baper byk kali telan air liur daaa...

Siti said...

Zue: cuba la..simple sgt

Siti said...

Eda: aik.....jgn tgk lama2. kang makruh

Siti said...

Syida: hahaha..byk feveret syida nih...nanti la, klu siti buat, siti bg syida rasa yer.

Siti said...

Mak Su: salam kenal...ha'ah..rasanya.

Siti said...

Ibu Ayra: boleh..silakan

Siti said...

Mamaliyna: uik...cepat gi nuntut..hehe..nati leh wat tuk MIL..he3

Siti said...

Hajar: adoi...gelak besar siti baca post hajar ni.
hajar nak gi mana tu? InsyaAllah..nanti bg tau la siti yer.

Siti said...

Mummyar: InsyaAllah..jadi tu.

Siti said...

Ena: nak ker? ambik la sehiris.

Siti said...

adam-arissa: senang jer buat ni....insyaAllah, jadinya tu.

mamamiera said...

nmpak sedap lah ti kek gula hangus ni..
zai mmg peberet kek ni..
kalau raya2 umah org ade kek ni, mmg zai balun abih.. kalau siti wat siti nk jual bape sebijik?