Apr 27, 2010

Wafi dah 5 bulan

Salam semer. Hari ni lambat sikit posting. Pagi tadi gi klinik putrajaya, sebab wafi dah 3 hari demam tak baik2. So, pergi la ambik darah tadi. Kiri kanan tangan kena cucuk sebab tangan wafi susah nak nampak urat. Sedih jer siti tengok. Nasib baik wafi kuat gak, tak nangis..just merengek jerk. Result darah tadi still ok. Tapi kalau lagi 2 hari demam wafi still tak kebah, kena pergi repeat blodd test lagi.

Hari ni wafi genap 5 bulan. Tapi siti lum bawak gi check up lagi. Appoinment hari khamis ni.
Alhamdulillah, sepanjang 5 bulan ni siti masih fully breastfeed wafi. Syukur kerana Allah swt masih murahkan rezeki wafi. Harapan siti moga berkekalan sampai la wafi umur 2 tahun.

Perkembangan wafi bila dah 5 bulan ni:

1. Wafi dah boleh meniarap & telentangkan semula badan. Kalau letak kat bawah tu, mmg tak kekal dah kedudukan dia. Mesti beralih tempatnya.
2. Wafi dah pandai gelak sakan kalau kita duk agah2 dia. Suka sangat dengar wafi gelak. Cute betul.
3. Dah pandai memilih orang. Tak semua orang wafi ni nak duduk. Kadang2 ngan papa pun dia taknak. Puas la papa duk dodoi2 dia. Tapi, asyik la merengek jer. Bila siti ambik, terus jer diam...huhu...
4. Dah pandai hulur tangan bila siti nak ambik dia. Kalau siti hulurkan tangan nak ambik dia, cepat jer dia pun hulurkan tangan dia gak. tak sabar2 la tu.
5. Tersangat la manja...huhu. memang takleh nak letak langsung dia sorang2. Memang teriak la dia. Nak wat keja pun susah. Nak kiat layan dia jerk. Kalau tinggal dia sorang2, dianya nangis tu..mak aiiiii..bak kata bbsitter, sampai tingkat 5 leh dengar (umah bbsitter groundfloor).

Lagi satu, wafi suka sangat main kaki dia cam ni..huhu...nasib baik belum boleh bawak masuk dalam mulut. Isk, org ckp kalau baby isap kaki tandanya nak dpt adik..hahaha..tak tau la betul ker ta.

Wafi..adik kesayangan Kak Long & Kak Ngah. kalau siti cakap nak bagi wafi kat orang, mmg marah betul dua beradik nih...hehehe..

24 comments:

MaMa_AdHa said...

wafiy lahir 27 november yea???
muda sehari dr anak umi ek???
hihi kira sebaya la nie

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wafi masih demam erk..
Moga cepat sembuh yer..
Sian wafi kiri kanan kena cucuk..
Sakit tuh..
Nasib lah x nangis..
Good Boy.. :)

[-suziey-] said...

kejap je dh besar baby ct ek..hehe

Ain said...

wafi demam sebab beralih bulan tu siti.....

tak lama lagi baik la kot...

cepat sembuh ya wafi...

mamalieyna said...

happy 5th month to wafi! dh besar die, makin comel! main2 kaki pun pandai eh, nak adik ke?..hehe..kata orang ye! tak betul tu.. :p

SyidaMislan said...

Wafi sebijik muka ct la.kiut sgt.
get well soon, ya

::Mamalyna:: said...

wafi nie anak manja ibu yer...nak melekap ngan ibu jer nie...hehehehe

maszmadi said...

wafi demam yerk??? jgn lupe mkn ubat yerk..

Zaidah said...

wafi jangan demam lagi....makan ubat tau...dah besar dah anak mama siti nie...

~Siti Hajar~ said...

Alolo wafi xsihat yer? ciannyer...smga cepat sembuh ye syg...Wafi ni kira kumbang di celahan bunga la...hehehe

*musim demam la skrg ni siti...

Noy said...

gendut...i like...mcm abang darwish

Liessa said...

hehe...wafi pun dah 5 bulan dah...beza sebulan je ngan afiq kan...

dlm pice cam beshar je wafi...tapi bila jumpa..ala la la...cik jer dia...hi hi...

Siti said...

Mama Adha: yer ker? la...sama2 membesar la yer nanti.

Siti said...

Lily; a'ah..demam lagi...mlm tambah panas..tu la nasib baik la tak nangis sgt td..ibu dia yg lebih2 emosi.

Siti said...

suziey: haha..tu la..pejam celik pejam celik..dah 5 bulan

Siti said...

Ain: terim kasih :)

Siti said...

Mamalieyna: hahaha....harap2 tak betul la yer...isk...

Siti said...

Syida: hehehe..ibunya kiut gak la kan.

Siti said...

Mamalyna; hahaha..mmg adoii..nak buat apa pun takleh..huhu

Siti said...

Maszmadi: ok...hehe:)

Siti said...

Zaidah: hehe.leh thn ngamuk gak wafi ni kalau nak mkn ubat.

Siti said...

Hajar: hahaha..kumbang yer..lepas ni kena bg geng wafi lak yer....
tu la..musim tul skang nih.

Siti said...

Noy: hahaha..gendut yer..hehehe..leh geng nagn abg darwish. :)

Siti said...

Liessa: haha..kecik jer yer..afiq pun kecik jer kan..lagi kecik dr wafi..kiut betul.