Apr 20, 2010

Segmen geledah handbag

Hari tu siti masuk blog sapa yer, lupa la pulak. Dia tag siti suruh buat segmen geledah handbag ni..huhu..adoii...mokcik dah tua...hahahha..urat pun dah byk putus. Maklum la anak dah 3.

Ni la rupa handbag siti yang tak seberapa yer. Dah hampir lusuh pun. Bila la leh beli handbag baru. huhuhu.

Item yang paling penting mestia da dlm handbag mesti la purse & handphone kan. Walaupun handphone tu dah takleh call out, tetap siti guna sampai sekarang. huhu..setiaku bersamamu.

Pastu ada gak kunci kereta & kunci office.

Ni kamera no. 2 yang ada dalam handbag siti. Dah nak expired pun kamera ni. Kena ketuk2 sikit. But, siti suka guna sebab gambar dia clear sgt. Yang no. 1 tengah guna tuk tangkap gambar ni la. kabel kamera mesti ada yer. Senang nak upload gambar.

Hahaha..ni lak segala receipt tabung haji yer. Nombor pun ada lagi tersimpan.

Lain2 item yang ada. Jam tangan mmg siti jarang pakai. Macam rimas jerk. Kerongsang tu tuk spare masa kecemasan. Maklum la kerongsang murah. cepat jer tercabut pin.
Siti ni memang malas nak make-up kalau kat opis. So, beg make up tinggal kat rumah jer. Bawak la lipstik jer satu. Tu pun tak guna kalau kat opis. Pucat lesi bibirku....huhu....

40 comments:

Syue Mustafa said...

Kalau tengok size beg tu, mesti sendat dengan barang-barang tu. Siap bawak kamera lagi tu....

mama izzya@idah said...

tu jer ker..biasanyer beg besar bermcm2 ada..kdg2 yg x ptt ada pun terselit dlm tu...
beg besar ni untung mcm2 leh sumbat...

LYaFRINA said...

wooww..byknyer resit tbung aji..bnyk menabung tu.. ehhhehe.. amboi..smpai 2 kamera nooo... hebat2...

**siti xnak selongkar beg y lain k??

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, macam2 ada rupanya ye... hehe. beg besar ni banyak kegunaan dia. macam2 boleh letak... hehe

mamaaerish : said...

wah.... lengkap tuh... ;p

camera tuh mmg wajib kan?... i lioke... hik3

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dh kena selongkar..
Mcm2 ada.. :)

~Siti Hajar~ said...

hehehe...hbs tbongkar sudah rahsia yg ada dlm h/bag mu siti..

usung camera yer..mmg blogger tegar nih...

Fieza79 said...

simple nyer..lau piza la segala yg da kat umah nak bwk lam handbag...huhu..kan pe standby kalau2 pe2 hal..senangg...

ngn luper singgah blog piza yerk...

SyidaMislan said...

ingatkan artis je kena geledah beg, siti pun kena tag jugak?mybe siti artis?hehehe

miemiey said...

oooo....banyaknya resit tabung haji tu...baguslaa nnti leh pgi ke tanah suci...sama lah kita tak pakai jam...cam dah biasa mmg tak suka pakai jam...

Mak Su said...

kamera tu senjata penting tu :)

Ena said...

heheheh..

rajin simpan resi lam hb ye!..

MUMMYAR said...

hahaha..ok la tu siti....x bnyk brg pun...kemas gak hbg siti ye...xde bnyk sampah...hikhik

Zaidah said...

orang pompuan punya handbag nie mcm beg doreamon...memacam ade...kekadang bleh simpan gajah...hehehe

Noza said...

hehe.. kira kemas la jugak dlm hbag ct.. kalo beg noza, smpah sarap pun silap2 bnyk. ekeke..

Nana said...

sama la kita siti mmg xde bawa barang makeup dtg opis mmg xsuka makeup klw rajin nk makeup pun lepas semayang mmg xde touchup lagi dah

mast said...

cantik purse..colourful..siti pakai LV ker?

Qaseh said...

Wahhh...macam-macam ada. Drpd yg kecik smpai yg besar.

Liessa said...

hehe...hbag kene spotcek yer...haha...bila kene cam nie..baru tau beg kita tu penuh brg ke tak kan...sy pun same gak la...kamera mmg sentiasa ada hbag...hihi...

Siti said...

Syue: beg tu takde la besr sgt....dlm gambar jer nampak besar.

Siti said...

Idah: hahahha....kat opis bwk beg biasa jer. takde besar.

Siti said...

Lya: hahaha..menabunga da, keluor pun ada.
eh...rasnaya dah ramai yg buat tag ni kot. :)

Siti said...

Sal: tak byk barang pun...hahaha

Siti said...

eb: hahaha..kamera mmg wajib ada, senang nak snap sana sini.

Siti said...

Lily: tu la psl

Siti said...

Hajar: hahahaha...takde la tegar mana..sikit boleh la.

Siti said...

Fieza: mls nak usung beg berat2..thanks sudi singgah yer.

Siti said...

Syida: hahahaha.....artis tak laku kot.

Siti said...

miemiey: hahah..resit byk, duit tak byk pun...
tu la..rasa rimas jer bila duk kat tgn.

Siti said...

Mak Su: tu la psl

Siti said...

Ena: hahahaha...pakai masuk jer dlm hg tu..lupa lak nak buang/simpan

Siti said...

Mummyar: kalau byk sampah mmg susah nak cari brg.

Siti said...

ZAidah: betul2...setuju

Siti said...

Noza: beg noza pun besar kan..

Siti said...

Nana: sama la kita..isk..malas + nak kejar masa lagi.

Siti said...

mast: heheh..org bagi tu.

Siti said...

Qaseh: hahaha..nasib baik bukan dari muda sampai ke tua

Siti said...

Liessa: hahaha..tu la..sama la kita..usung kamera yer

adam-arissa said...

bnknya brg dlm beg tu...smpi kamera pun ada sekali...

NoZa said...

ct.. beg kite besooo.. mau pengsan kalo ct tgk ape ada dlm dia. ekeke..