Apr 5, 2010

Kenduri Kahwin @ Keratong, Pahang

Benornya siti penat sangat hari ni. Tapi still nak update gak blog ni.
Semalam siti ikut mak mertua gi kenduri kahwin kat Keratong. Kiranya kenduri kahwin sepupu papa la. Niat di hati memang taknak gi benornya. Papa pun kurang sihat. Tapi, bila mak mertua dah ajak ni, kena la turutkan gak. Tak elok kecewakan hati orang tua, tul tak? hehehe.
Last siti pergi umah sedara mara belah papa kat Keratong ni 2 tahun lepas rasanya. Masa tu melawat arwah bapa saudara mertua yang meninggal dunia.

Hari sabtu malam, mak mertua dari Sungai Besar datang tidur kat umah siti dulu. Sebelum bertolak ke Keratong esoknya. Plannya nak bertolak lepas Subuh la.
Last2, pukul 8 lebih baru keluar dari rumah pastu breakfast dulu kat kedai.Perjalanan agak jauh la jugak. Kitorang lalu kat Seremban, pastu Bukit Putus (waaa..dah ada jalan baru), kuala pilah, batu kikir, jempol, baru la sampi Keratong. Dekat 3 jam lebih la perjalanan.

Lepas jer siap makan, sembang-sembang jap, dalam kul 3 kitorang dah gerak balik. Dah dekat2 nak sampai rumah, dalam pukul 6 lebih gitu, kakak ipar lak call suruh singgah rumah dia sebab dia dah siapkan dinner. Alhamdulillah, takyah susah2 siti nak balik masak. Badan memang dah penat sangat. Tak lalu nak buat apa dah. Sampai rumah kakak ipar, siti suruh anak2 mandi pastu belasah makan. Pukul 8 camtu siti dah gerak balik umah. Sempat tengok ABH kejap jer. Mata dah takleh bukak, terus zzzzzz.

Jom la layan gambar yang sempat siti ambik. Tak banyak pun. Mood nak ambik gambar takde sangat.

Snap gambar ni dalam keta. Bosannya tunggu nak sampai. Sama tak muka?

Berganbar ngan pengantin. Ni majlis sambut menatu, takde pelamin. Ni pun nasib baik pengantin datang kat dapur pastu duk sebelah siti. Apalagi, terus suruh adik ipar snap gambar.


Kak Long & Kak Ngah ngan sepupu dia, Mimi. Kalau jumpa memang tak hingat duni diorg ni. Rumah orang dah jadi macam rumah dia lak.

Wafi yang tengah layan ngantuk. Tengah kepanasn pun yer. Siti pakai letak jer dalam buai sapa2 entah. Kat umah memang wafi tak tudir buai.

Bilik tidur pengantin. Kaler hijau terang gitu.

Papa yang tengah sakan bersembang ngan sepupu dia tu. Alamak! perut papa tu macam dah kedepan la. Kalau dia tengok ni mahu dia diet ni.. hehehe...

Mak mertua kesayangan siti ngan adik ipar & abang ipar.

11 comments:

Nana said...

kalau family saya mmg kenduri sambut menantu xde buat beria2 just kenduri doa selamat je

bez kan jalan baru bukt putus tu, aritu saya drive g bahau lalu situ besar,selesa je jalan dia

Hezesuze said...

keratong berapa siti pegi tu?? coz kazen hubby akak keratong 5 kalo xsilap...huhu

mamalieyna said...

wooo ijonya pengantin..bilik pun ijo..hehe..

samalah muka siti ngan anak dara kecik tu..^_^

Siti said...

Nana: haa..mmg beza..tekejut siti tgk..ok la sebab jalan lama dulu tu mmg gerun sikit.

Siti said...

Sisi Suze: Keratong 2 sis

Siti said...

Mamalieyna: hahaha..terang benderang..
tu bukan anak dara. tu anak teruna la..hehehe

@e_da said...

seronoknya g kenduri.. ida dah lama tak g kenduri ni.. best kan sekali sekala...

Noy said...

siti,sejak2 lepas melahirkan ni,makin berseri lah...aper rahsia ct? :)

Siti said...

Eda: ha'ah..kalau dah lama x gi kenduri mmg syok la

Siti said...

Noy: Awww..malu la..takde apa2 rahsia pun..pakai bedak jer lebih tu. he3

hajarus said...

selamat pengantin baru to pasangan pengantin... amboi tema ijau...

sker tengok pic wafi lam buaian tu... tembamnyer....