Apr 15, 2010

Masak Lemak Tempoyak Udang

Ada sapa2 yang tengah cari menu apa nak masak malam ni. Leh la masak ni yer. Hehehhe..jamu mata yer tengok udang besor ni. Nak bagi dah habis dah.
Ni semalam punya dinner. Nak kena masak yang simple & all in one sebab kena cepat kan. Sambil2 siti tunggu udang ni masak sempat jugak la goreng telur dadar. Wafi tu bukannya leh duduk diam sorang2. Manja yang amat. Letak kejap mesti dia nangis..huhu...

24 comments:

misz beauty said...

uish.... sedap sedap..... nanti nak masak cenggini la..;-)

zue @ annaleeya said...

haishh... siti nih dengki tau... tgk akak tempek gambo menu semlm, dia pon tempek jgk.... hehehe....

wahh best udang beso tuh... tp akak kene pantang udang.. resdungla.. huhuhu...

Lelord said...

kite suke udang tp allergic. nanti mata ngan jari bengkak....tp kalau mmg btul nak mkn kena standby ubat heheheh

adam-arissa said...

wau...sedap tu...ni yg jd lapar tgk lauk ni...

nurulazham said...

sedapnyee!!
meh bagik cket..hehe

Izan Ishak said...

sedapnya udang yg siti masak nih...
izan pun masak udang jgk. tp grg kunyit je...

~~*Ummi AFD*~~ said...

uh, laparnya... dah le tak makan lunch tadi...

ni yang rasa nakbalik cepat2 & masak ni...

~Siti Hajar~ said...

mamalieyna kena tgk n3 siti ni sbb dia tgh tercari2 nak masak apa, PIL dia nak dtg...

*kena buzz dia gtau nih..

Uda said...

uii.. besarnya udang.. simple tapi nampak sangat menyelerakan..

Ena said...

siti,

ena pun suke gak masak lemak udang nie.. peberet hubby & anak2 pun suke.. hhehhe..

iz-AnN عبداللطيف said...

nak sikit buleh...malam tadi makan megi jek kami somi isteri...hahaha

Siti said...

Beauty: masak la..senang bangat tu.

Siti said...

Zue: ala....takleh makan udang ker...sayangnya..apepun kena utamakan kesihatan diti dulu kan.

Siti said...

Lelord: ooo..allergic ker...kalau gitu jgn makan la yer.

Siti said...

adam-arissa: hehehe....lapa ker? lepas ni balik terus makan.

Siti said...

nurulazham: dah abis dah.

Siti said...

Iza Ishak: yer..siti pun suka kalau goreng kunyit..leh ratah2 jerk.

Siti said...

Hajar: hahahha...takpe, mamalieyna ada MIL yang baik...siap bwk lauk..

Siti said...

Uda: Yummy

Siti said...

Ena: hahaha...sama la kita.

Siti said...

Izan: uik..asal mkn meggie jer tu.
tapikan kalau dah lama tak makan meggie, sekali mkn mmg licin la.

Siti said...

Sal: hahaha...cepat balik skang, massak!

mcza said...

rjinnyer CT masak..nnt boleh mintak resepi..hehehe

hajarus said...

aduh terliur hajar... dah la lum lunch lg nih....