Apr 7, 2010

Wafi Jeles ngan Kakak2

Salamelekom mama semua.....
Hari ni Wafi nak buat posting tuk diri Wafi shendiri tau. Ibu Wafi sejak akhir-akhir ni asyik letak gambar Kak Long ngan Kak Ngah jerk. Tak adil betul. Ni yang Wafi sedih ni..Tapi takpe, Wafi tetap jadi anak kesayangan ibu ngan papa sebab Wafi sorang jer boy...hehehe...

Mama semer, hari ni umur Wafi dah 4 bulan 11 hari(terima kasih mamalyna tolong betulkan, wafi budak baru belajar..hahaha) . Kejap jer Wafi rasa. Ingat lagi dulu masa Wafi tengah syonok-syonok duduk dalam perut ibu. Ibu duk bebel sorang2 masa dalam kereta sebab kena redah jem teruk. Pastu ibu cakap kat Wafi shuruh Wafi keluar cepat-cepat. Ha...terus esoknya Wafi dah nak keluar, pagi Raya Haji lagi. Tapi kesian kat ibu sebab dia kempunan nak makan lemang. hehehe....

Pagi ni Wafi bangun awal-awal, pukul 6 pagi. Wafi suruh ibu tangkap gambar Wafi sebab Wafi nak letak dalam blog ibu ni. Jom la tengok gambar Wafi yer.

Sekarang ni Wafi suka gelak-gelak macam ni bila ibu selalu agah-agah Wafi. Ibu kadang-kadang suka main cak-cak. Wafi gelak jer la.

Ni nak bagi tau, kalau tidur, Wafi suka tidur mengiring macam ni. Lepas tu tengah-tengah tidur kadang-kadang Wafi meniarap. Selesa sikit.

Sekarang ni Wafi suka sangat meniarap. Kalau ibu letak jer terus Wafi meniarap. Tapi takleh lama-lama sangat nanti kepala Wafi lenguh.

Kalau kepala Wafi lenguh, Wafi akan landing macam ni sambil cuba masukkan semua jari dalam mulut. Tapi ibu selalu alihkan tangan Wafi. Ibu tak bagi Wafi hisap jari. Ibu cakap nanti jari Wafi akan jadi kecik. Yer ker?

Ala..mulut Wafi kecik jer. Cuma dua jari jer yang boleh masuk. Takpe la..asalkan boleh sudah la kan.

Ok lah, Sampai sini jer la Wafi tulis yer. Selamat membaca.

25 comments:

Ena said...

heheheh..

cute la wafi nie..

gewammm jekkk..

pandai siti wat dialog yeh!.. menarik!!

::Mamalyna:: said...

siti, wafi 4 bulan kan...bukan 4 tahun...ai tengah tahan gelak nie...cian wafi, ibu salah taipler sayang...

kella said...

amboi... wafi pon dah pandai jeles ye.. dah pandai posing2 jugak kasi kakak2nya plak jeles.. hehehe

zue @ annaleeya said...

pandai wafi wat dialog tuh yer??? oppsss... wafi ker ibu yg wat dialog tuh??? hehehe...

wafi dah bulih menerap dah erk... jap jer dah beso...

mamaaerish : said...

ibu mmg x adil... wafi lagi cumil dari diorang kan kan kan?... syg auntie skit... kih3

(mtg2la anakku baru seorang... lagi mau bising... ;p)

Liessa said...

hehehe...cumel la wafi nie...slalu wat cam tu yek...klu ibu asik post cite kakak2 jer..wafi wat lg cam ni yek...hik hik...

mamalieyna said...

hikhik...cumel..wafi jeleskan kakak2 eh, last2 wafi tulis n3 sendiri ye..bijak2x..hehe..

Siti said...

Ena: heheh..wafi yang ajar wat dialog tu..hahaha..pandai jerk siti ni yer..

Siti said...

mamalyna; hahaha...nasib baik bg tau..dah tersalah..mcm tak sabor nak suh wafi besar lak yer.

Siti said...

kella: hahaha...nanti sama2 jeles

Siti said...

Zue: hahaha..ibu dia ni baca dari muka wafi..tu yang keluor dialog tu..

Siti said...

eb: hahaha...nanti dah keluor no 2 tu..kena la pandai2 bahagi mana nak posting..

Siti said...

Liessa: heheh...OK mama liessa..

MUMMYAR said...

wah!wah! dh beso budak comel ni ye....x sabar mama nk wafi cepat beso ye...hikhik

♥ Reen ♥ said...

alooo cute la wafi....
ibu mmg x adil asyik kakak je...
smpai wafi wt n3 sndiri..(^_^)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnyer Wafi..
Dh pandai tulis N3 yer.. :)

Uda said...

apa-apa pun cayaaa la wafi.. kecik2 dah pandai tulis blog.. nanti along ngan angah pulak yg jeles..

hajarus said...

encem la wafi.... ;d

~Siti Hajar~ said...

tgk wafi yg masih baby ni, rasa tingin nak ado baby lagik..tp bila dah besar sikit cam danies tu, blh jln, hbs 1 rmh dia kemas terus cancel hasrat tu..

*muka wafi seiras siti benar yer..hencem la wafi..
bambam pipinyer..

Siti said...

Mummyar: haha..tu la..kejap jer dah besor kan

Siti said...

Reen: hahaha...ibu tak adil..nak wat camna..kakaknya yg byk wat aktiviti..aktiviti wafi cuma tidur, icap susu jerk,.

Siti said...

Lily: heheh...wafi bg tau, ibu tukang tulis..

Siti said...

Uda: hehehe....nanti sama2 jeles.

Siti said...

Hajarus: mcm ibu dia la comeikan...perasan

Siti said...

Hajar: hahah..tak lama lg la tu..start la mengemas...

like mother like son la..