Apr 15, 2010

Rambut dah panjang

Tengok gambar kat bawah ni jangan terkejut yer..hehehe...ni bukan gambar hantu atau makhluk yang serupa dengannya. Mana la tahu kot2 ada yang ingat hantu lak. Maklum la sebelum nikan siti duk citer pasal hantu jerk...hehehe

Benornya kali ni siti nak tunjuk rambut anak2 dara siti ni yang dah panjang (kalau lepas mandi/rambut basah). Rambut jannah & Batrisyia ni kalau time basah memang nampak dah panajng, tapi kalau time kering, nampak pendek jer sebab rambut diorg memang betul2 kerinting.

Ni rambut Jannah. Dah 4 tahun la siti tak potong. Last potong masa dia umur 1 bulan, cukur sampai botak tu. Pastu samapis ekarang la tak potong2 lagi. Siti sayang nak potong sebab rambut kerintingnya tu nampak unik. Ramai yang suka. Jannah pun memang tak bagi kalau siti nak potong rambut dia.


Ni lak rambut Batrisyia. Sama macam Jannah gak, last potong masa baby, siti cukur botak. So, kiranya dah 3 tahun la tak potong-potong lagi. Memang dia tak bagi kalau siti usik cakap nak potong rambut dia. Kepala batrisyia ni kadang2 sennag nak nik biji2 gatal. Alahan ngan peluh siti rasa, sebab dia memang kuat berpeluh. Siti selalu usik nak botakkan kepala dia macam kepala Wafi..hahahha..mesti dia marah.

15 comments:

~Siti Hajar~ said...

auntie mmg suka tau rambut klong & kngah ni, cantik & unik...mcm maggi..hehehhe

Dalia pun sama mcm anak2 siti, xpenah potong lg, hya dibotakkan ms kecik aja dulu, rmbt Dalia pun lbh kurang cam tu gak tp keringting d hjg aja.

*rmbt dpn sllu potong la takut jolok biji mata

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg cantik rambut 2 beradik ni..
kerinting asli..
Lily nk tunggu rambut
Qis panjang cam nih..
x tau bilalah tu.. :)

~~*Ummi AFD*~~ said...

lain benor ye rambut jannah & batrisyia ni bila basah... bagus la diaorang suka berambut panjang. nanti dah pergi sekolah boleh buat tocang...

sal pun dah lama tak potong rambut nih. teringin gak nak berambut pendek... bila ntah nak pi potong... hehe

mamamiera said...

cantik rambut janna n batrisya..
ikal mayang.. kalau ikat 1 ke ikat 2 ke mesti comey je... zai ni pon tgh bela rambut miera.. ;)

::Mamalyna:: said...

siti, panjang betul rambut jannah ngan batrisya...rambut lyna pun nampak panjang time mandi, dah lebih cecah bahu...tp lyna rambut die kerinting kat bawah...

Siti said...

Hajar: hehehe...mmg rambut maggie. tapi diorg marah kalau siti cakap rambut diorg mcm maggie..hahaha

Siti said...

Lily: hehhee...kalau tak potong, leh la panjang gini.

Siti said...

Sal: hahahha..tu la...
siti pun skang rambut byk gugur..nak kena potong lg la

Siti said...

Mamamiera: hahahha...kalau tak ikat mmg kembang semangkuk

Siti said...

Mamalyna: oo..cantik klu rambut kerinting kat bawah jer...

Yan said...

rambut klu tak potong takpe jek... tp klu buleh trim skit ujung dia.. supaya dia lgi cepat panjang...

mamalieyna said...

cantik...

rmbt anak pompuan mmg best simpan biar pnjg kan..tp tgk la time diorang dh g sekolah kang, mesti rimas tak..selagi tak sekolah ok la..

Siti said...

Yan: tu la..ingat nak trim gak la....cepat sikit panjang kan.

Siti said...

mamalieyna: klu ndah sekolah kena sokmo ikat la..kalau tak mmg rimas.

hajarus said...

comeynyer anak2 dare akak ni...