Apr 19, 2010

Laksa Penang


Hahaha...jangan marah yer. Hari ni asyik tempek gambor makanan jer. yer la, weeekend tak kemana2, just main masak2 jerk.

Dah lama teringin nak makan laksa penang & dah lama samngat la siti tak buat laksa ni. Sabtu lepas ada la kelapangan sikit, so sempat la gi pasar beli bahan2 tuk buat laksa nih. Kebetulan gak hari tu tetamu dari jauh nak datang, Kak Yati dari mama club. So, boleh la jamu laksa ni tuk tetamu.

Resepi laksa rasanya siti ada ada letak sebelum ni. Nak resepi boleh klik kat SINI.
Siti memang tak suka blender isi ikan, lebih suka tumbuk sebab ikan tak hancur sangat. Bila makan tu boleh rasa isi ikannya.


32 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

psst...psst...siti dah join ke blum segmen baru ben ashaari tu...jelajah dapur..silalah join...biar ben jelajah dapur siti...siti kan pandai masak...

zue @ annaleeya said...

hish siti neh... tayang laksa penang la plok... lame gak tak pekena laksa penang nih.... asyik dok mkn laksa jer la...

mamamiera said...

eh ehhh...
terliur lidah i petang2 gini..
kalo dpt tea time dgn laksa begini rope..
mmg happylah perut i u.. ;)
pandai hang masak ye..
bleh bukak kedai bisnes ngan mamaliena skali.. ;)

ibu_umairah said...

perghhh sedappp nye tengok laksa itu!!!!!!!!!!!!!!!meleleh air liurrr koooo..............

Ain said...

uwaaaaaaaaaaa......

dah barapa kali asyik telan air liur jer masuk blog siti nie.....

feberet ain jugak laksa penang ni tau.....

LYaFRINA said...

waaa.siti. blum sempat bg komen n3 muffin dah kuar laksa penang plok.. wooo.. menjamu mata aje dtg sini... siti ni mmg bgusla.. walaupon bekerja, tp still pndai masak n ada msa utk memasak y special2.. btuahnya ank2 n suami..

~Siti Hajar~ said...

terliur tgk laksa siti ni...my peberet tu..

antara byk2 laksa...laksa penang la yg plg sodap...slrupp.. slrupp..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak sedap..
Yummy!!! :)

~aSHa~ said...

wah byk segmen bersama laksa ni...ehehe leh buat contest lak..

terasa nak la plak..huhhh lapo perut...ehehehe

mamalieyna said...

huhu..tertelan air liurku! :p sedapnye la laksa!

Ena said...

SEDAPNYERRR...
ena pun tingin gak nak buat laksa last week tp tak sempat lorrr.. hoho.. sekali tgk pulak picture laksa kat sini... umwaaaaaaaaaaaaa... meleyh tau siti.. huhu

~~*Ummi AFD*~~ said...

dah lama tak buat laksa... dulu rajin la, tapi sekarang ni sedikit kemalasan... hehe

kalau rajin ingat nak buat la minggu ni... hehe

Nana said...

uwa..nk geget je laptop ni semalam nk dinner makan laksa sekali amrul ngantuk xmau g makan uwa,benci2

MUMMYAR said...

sedap nyer laksa...my fav ar....best2..lapar la plk

Momma Mia said...

alahai kak siti, terliur ler. org berpantang bleh mkn ke laksa Penang? fav tuhhh

Lynn Nasir said...

haha..mmg peberet aii and encik suami la laksa ni, dah turun ke anak2 plak..ada lg tak? :D

Siti said...

Izan: hahaha, semer segmen nak masuk yer..terima kasih bg tau..tapi, rasnaya tak masuk kot. :)

Siti said...

Zue: hahaha..tanyang jgn tak tayang

Siti said...

mamamiera: hahahha..nanti siti tanya mamalieyna, dia nak bisnes tak ngan siti...:)

Siti said...

ibu_umairah: uik..cepat2 lap....

Siti said...

Ain: telan air liur takpe, jgn meleleh sudah.

Siti said...

Lya: pandai takde la lya, sikit2 leh la..layan selera sendiri.

Siti said...

Hajar: a'ah, laksa penang mmg best...laksa ganu pun best

Siti said...

Lily: confirm sedap..hahaha

Siti said...

asha: hahahaha....sabor ejr la wat contest laksa yer.

Siti said...

mamalieyna: he3. lagi sorang telan air liur

Siti said...

Sal: cepat buat. kang kempunana

Siti said...

Nana: sabor2..kang kalau gigit laptop, caman nak berblogging

Siti said...

Mummyar: sama la kita. fav gak

Siti said...

Momma Mia: aik, org pantang takleh tgk makanan sedap2..kang terliur..kena pantang betul tau. :)

Siti said...

Lyn: dah licin dah.

Dr Yati said...

Ct nyer laksa hari tuh mmg best....thanks ct..;)