Apr 21, 2010

Suatu masa dulu siti pernah buat ni...

Suatu masa dulu siti pernah buat sulaman riben ni. Siti mula tertarik tuk buat ni bila masuk kat wmc. So, siti beli la starter kid kat Pn Ann. Memula memang rajin sangat menyulam. Sampai bawak ke office. Bila boss takde, mula la siti menyulam. Banyak gak la riben2 yang siti beli.

Tapi kerajinan yang siti ada tak lama. hahahahha....kejap jerk. Lepas tu dah takde mood aka bosan dah nak menyulam ni. So, yang ni jer la siti sempat buat..hahahaha...lepas tu semer barang2 tuk buat sulaman nidah terperuk dalam almari..hahahha. Tak elok tau..apa la siti ni. Takpe la, nanti bila anak2 dah besar, siti pun dah tak kerja, leh la mula menyulam balik...





12 comments:

mamalieyna said...

waa cantik la siti..best la ada bakat menyulam..asah balik tau, kang berkarat pulak! ^_^

misz beauty said...

beauty kalo masak tak bosan... tp bab2 jahit2 ni memang cpt boring.... nak jahit manik kat baju sendiri pun kat leher saja amik masa seminggu... =D

LYaFRINA said...

waa..cun la..kiranya jari seni gak la ni;;kratif.. sygnya x asah bakat.. siti mmg byk pakat tpendam la.. memasak pndai.. myulam pndai.. bestnyer!!

~Siti Hajar~ said...

nape siti xteruskan menyulam? xde masa yer..

eh! siti cantik la sulaman riben tu, kalu rajin la blh ambik tempahan ni...

ha..yg ni hjr blh la tmph, blh kurier, kek xleh kurier...huhuhu

leen hussain said...

siti...leen bab sulam ke jahit2 ke memang fail...huhu...cantiknya siti buat...

mamaaerish : said...

auwwww.... eb x do la... hik3...

u go girl... (",)

Mak Su said...

bagusnya siti... berbakat!

ira_kecik said...

cantik nyer sulaman tu..... kalau tgn ira nie mesti tak menjadi....tgn keras kejung....hehehehe

dqaseh2u said...

bestnyeee kalo qaseh pun leh buat sulaman mcm tu....bukan senang nak dpt kemahiran sulam ni...

boleh tak siti ajar qaseh

Nana said...

wah kreatip nye siti..
kita bab2 kerastangan ni mmg kerasa la tangan tu hahahah

SyidaMislan said...

bagus la siti ni.sume bole buat.
siti bole buat rumah tak?hehehe

Ena said...

wahhhhhhhh.. cantekknyerrrrrr..

kreatif betul la siti nie..

tanagn pun sejuk je.. sbb boleh dikatakan siti nie serba serbi boleh kan!>. dah la pandai masak macam2.. bertuah nye asben & anak2.. :)