Apr 16, 2010

Carrot Cake With Full of Walnut

Ni projek siti semalam, buat karot kek. Dah lama sebenarnya siti tak buat kek ni. Ooohhhh...siti suka sangat ngan karot kek especially yang kukusnya. Terasa lembab jer. Makan panas2 lagi sedap.

Tapi, karot kek ni siti takleh makan la. Sebabnya bukan siti punya. Ni buat tuk sorang rakan blogger yang tempah kek ni dari siti. Teringin sangat katanya.

Benarnya siti jarang ambik order kek. Kena tengok kesesuaian masa gak. Kalau nak simple2 tu leh la siti usahakan. Tambah lagi rasa tak elok lak hampakan orang...huhu....

Cuci mata jer la yer. Anak2 siti pun tumpang tengok jer. Sebab siti memang tak buat lebih. Kesuntukan masa la. Tapi dah janji ngan diorg, weekend ni ibu buatkan tuk diorg lak..


21 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

hurmm...meleleh pepagi ni...nak tempah jugak la...:P

SyidaMislan said...

setiap hari siti mesti ada masakan baru.ai jeles u..

Shima said...

La, rerupanya Siti ni amik order jgk ye? Bagus2, memang rajin awak ni.

~Siti Hajar~ said...

unik la kek ni siti, sy xpnh lg dgr kek carrot, ingat carrot blh buat sayur je...hehehe..buta masakan la sy ni...

Siti said...

Izan: uik.....ngada la tu.

Siti said...

Syida: ala..jgn la jeles. syida pun pandai masak, cuma taknak tunjuk jer tu.

Siti said...

Shima: huhu....sekali sekala leh la. Anak kecik2 lagi. Takleh la, kanag kek kemana, anak kemana.

Siti said...

Hajar: hahahhaa.....tak pernah dgr yer...adoi.....takpe..ni leh la tgk camna rupanya.

Ummi Affaf (Wanieyra) said...

sedapnya siti kek tu....

~~*Ummi AFD*~~ said...

Oo, ada amik tempahan jugak ye... Kalau nak tempah gak buleh ke??

Pagi2 tengok kek ni rasa teringin nak makan kek la pulak... adeh, ngidam...

IbuHakimHaikal said...

Gebunya kek..mesti sedap ni...nak skit boleh..hehehe... ;)pandainye siti bt kek..nak blaja ngn siti boleh...

Liessa said...

salam siti...ermmm sedap nye kek...terliuq tengok...huhu...siti nak order boleh tak...serius nie...nak rasa yg siti buat...hari tu tgk muffin kot...yg siti buat tu...terliur jugak...klu siti ajar bgtau camne nak buat pun sy tak mo...sy nak yg siti buat leh tak...sy nak order........

Siti said...

Unni Affaf:hehhe..tgk nampak sedap yer.

Siti said...

Sal: nak tempah ker? huhu..InsyaAllah..kalau ada kelapangan siti leh la ambik tempahan

Siti said...

IbuHakimHaikal: hehehe..sikit2 leh la siti buat...haha..nak belajar kena cari sifu yang lebih terror la.

Siti said...

Liessa: hahaha..ni bersungguh2 nak order yer...InsyaAllah,kalau kena ngan masa liessa order tu, boleh la siti tolong buatkan.

hajarus said...

jelesnyer hajarrrrrr... menarik sungguh kek ni kak...

Siti said...

Hajarus: hehe..jgn jeles..balik nanti hajar buat yer.

Liessa said...

betul nie...nak order...nnt bgatu yer..bila leh buat...lagi cepat lagi best...hehehe...nnt sy masuk link siti lg 1 tu...

::Mamalyna:: said...

Siti, kalau request letak cream kat tengah2 kek tue bleh kan....

Siti said...

Mamalyna: Hehehe..InsyaAllah..boleh.