Apr 26, 2010

Kak Ngah Batrisyia belajar memasak??

Pagi2 ni nak cerita pasal Batrisyia dulu..hehehe..
Batrisyia ni kan memang dari dulu kalau siti nak masak jer dia mesti nak tengok sekali apa yang siti masak. Lepas tu banyak la soalan dia tanya. Ini apa ibu? Itu apa ibu? ...huhu. Jannah takde pulak macam tu. Dia lebih suka tengok tv..hehehe..

Siti teringat masa siti dulu2, selalu gak kacau mak kat dapur & tanya banyak soalan dengan mak. Bukan nak menolong pun...hahaha...Kadang2 sampai mak naik rimas.

Ni la port tempat Batrisyia duduk bila siti tengah masak.

Paparan lebih jelas. Memang dia boleh nampak la apa yang siti masak. Sambil siti letak bahan2, dia tanya la, ibu letak apa tu? Moga2 bila besar nanti, rajin la Batrisyia tolong ibu masak yer.

Dan hasilnya.......sambil layan Batrisyia, mee hoon goreng yang sangat simple dah pun siap. Berasap lagi tu. Jom makan.

23 comments:

~Siti Hajar~ said...

mudah2an bakat memasak siti turun kat kakngah...

mula2 tgk, pastu kacau lama pandai lor...

Ena said...

InsyaAllah..

kak ngah tu pandai masak nanti sbb ibu nye sangat pandai & rajin masak..

simple ker camtu? kalo ena yg masak simple kompem nak ado la sayur mayor tu.. tergolek2 jer la bihun Ngan lauk ajo..hoho..

abah haqq / mak haqq said...

kak siti..
nanti saya bagi bekas tolong isi penuh ya...

yummy..!!!!!

Uda said...

kalau dr kecik dah tunjuk minat memasak.. nanti besar jadi chef 5 bintang yer angah..

kella said...

rajin dia! tu maknanya dia minat tu.. memang bakal mewarisi lah tu..

mamalieyna said...

lama tak masak bihun, cam best jer..^_^

moga2 kerajinan siti menurun kpd batrisyia tu..leh ringankan beban sket, bila anak dh besar! best aa ada anak pompuan :P

p/s "R" ku sudah mariii..hehe..berkat jampi siti la ni! ekeke..

mamaaerish : said...

wah sdpnyer... antor la sini skit... ;p

SyidaMislan said...

siti,
asap mihun tu sampai kat sini la....
hmm..asap je ke?hehehe

~aSHa~ said...

dah besar anak dara tu....nampaknye ada la yg mewarisi bakat siti...

ZALIYATI said...

tengah lapo ni..sedapnya tgk mihun grg siti...leh hatar sini??

Siti said...

Hajar: mudah2an...harap gitu la

Siti said...

Ena: simple jer tu...isi apa yg ada jerk..haha

Ummi Affaf (Wanieyra) said...

Untung ada anak dara yang dah besar ye siti...nanti dtg rumah kita ambil award ye

Siti said...

mak haqq: hahhaa....dah abis dah...huhu

Siti said...

Uda: mudah2an..jgn kecik jer rajin..besor kang...malas lak..isk.

Siti said...

kella: hahaha.harap2 gitu la.

Siti said...

Mamalieyna: kalau lama tak mkn mmg licin la...
harap2 gitu la.leh ibu dia ni relaks sikit.

Siti said...

Syida: hahaha..asap jer yg sampai yerk.

Siti said...

Asha: hahaha...mudah2an

Siti said...

Zaliyati: haha..dah abis dah..:)

Ain said...

mesti dah besar nanti kak ngah pandai masak macam siti....

kitatauke said...

salam perkenalan....
kalau kat sini....mee goreng simple cenggini...bername...mee goreng amareka...:)

Mohd Razzid said...

Salam ceria2 selalu...kepada yg di katakan iq tinggi marilah ke blog sy ye...