Apr 7, 2010

Hancur Hatiku Melihat Kau Pecah Berderai

Semalam masa balik kerja, hati siti berbunga riang sebab papa dah tolong basuhkan semua pinggan yang siti tinggalkan pagi tadi. Thanks papa. Tapi suka siti tak lama. Masa siti nak kemas kan casserol tuk letak balik dalam almari, tiba2 terjatuh. Nak kata jatuh dari tempat tinggi, takde la. Rasanya jarak siti pegang casserol tu dengan lantai cuma sejengkal jer. Tapi tengok la dianye berkecai, macam jatuh dari tempat tinggi jer kan. Siti tak expect la dia leh pecah berderai mcm tu sebab ni corningware punya. Kira branded gak la kan. Harga pun mahal. huhu...
Yang buat siti lagi terkilan, ni la set casserol yang pertama siti beli & siti sangat sayang.
Sekarang ni cuma tinggal dua jer la. huhu...sedihhh...
Nasib baik la siti ada main kutu vantage & dah order set casserol. Leh la pujuk hati yang duka lara nih.....

Tengok la...dah pecah berderai...huhu...takleh buat apa2 dah.

Bila dah dikumpulkan....

Sekarang dah tinggal dua jerk. Yang lagi satu tinggal penutup jer la...

P/S: pagi tadi try posting guna new format tu. Adoiii..bikin sakit kepala jer..last2 tukot balik format lama. hahaha


27 comments:

MRS. K said...

kena pi langkawi ni beli periuk belanga banyak2..hhee

mamaaerish : said...

alahai...sayangnyer.... sabar yer yang..... (",)

Ju@Lucky^Mummy said...

nak join jugak main kutu.. hihihi

Siti said...

Mrs K: hahha...tu la psl..ada la alasan ajak papa pi langkawi kan.

Siti said...

Eb: tgh sabar la ni..uuuwaaaaaaa...

Siti said...

Jue: ala..dah start dah..but serius vantage ni murah dari pasaran because ni under penama.

SyidaMislan said...

yg pecah sebijik je..nti siti beli lagi 5set,cnfm puas hati....huhu

iz-AnN عبداللطيف said...

takpe...nanti jek2 papa suh beli yang baru ek...hehehe

Ena said...

Alahai..

memg rase sadis kan siti bile tgk mende kesayangan pecah berderai..

sabor ye.. nanti leh beli lagi..

IbuHakimHaikal said...

Siti...sayangnye...huhu... ;(

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah..
kena pi langkawi lagi la ni..
tp sedih gak kn, hancus!!!
sabo je la..
hihih, kalo anak/ somi r else yg. wat.. siap la kena bebel...;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayang nyer..
nk kena beli baru lg nih..

Asya said...

oloooo.. sabo j la....
hihihi.. syg gak kan kalo beli mahal2.. cam skelip mata je kan melayang.. wowww... bestnyer beli vantage... lya buat msa ni xde nak beli2 lg pgan magkuk ni.. semuanya ambik y mama.. hehehehe

kella said...

adusss.... sayangnya! inilah set pertama dgn design yg sama ku beli di langkawi.. sekarang dah tiada dalam genggaman juga!
sebab dah kasi kat makcik, dia beli dari aku..hheheh..
apa pun kita pahamm.. mahal tu.. pecah camtu je.. berkecai kaca sekali ngan hati..

zue @ annaleeya said...

tu petanda sruh siti beli yg barula tuh... mesti hati siti berderai jgk mcm tu kan... yerla beli mahal2... sabo erk siti...

mamalieyna said...

aloor siannye...tp takpe ada pengganti kan..huhu..

p/s format lama tulis n3 lagi selesa kan..

Syuhada Kamal said...

alala siannye die...pinggan ade brand biase susah nak pecah..hemm..takpe..mintak papa pinggan lain yg lagi lawa ek..hehe

Siti said...

Syida; kalau berduit jgnkan 5 set..berset2 leh beli..hahaha

Siti said...

Izan: nak suruh papa..takde la jawabnya..haha

Siti said...

Ena: tu la, sedih la jugak.

Siti said...

IbuHakimHaikal: tu la..sayangggggg

Siti said...

Leily: hehe..yg ni tak beli kat langkawi..hari tu beli online.
haaa..mmg kalau org lain yg buat mmg kena bebel la...

Siti said...

Lily: takde la beli baru. tunggu dpt yg vantage tu jer la.

Siti said...

kella: pernah ada gak yer set ni. bape harga kat langkawi yer?

Siti said...

Zue: hahaha..semer nak kena beli baru yer?

Siti said...

Mamaliyna: haaaa..mmg..format lama lagi senang..leceh tul format baru tu.

@e_da said...

adotaii sygnya kan siti