Apr 26, 2010

Homemade pizza untuk Kak Long & kak Ngah

Last weekend siti buat pizza ni untuk anak2. Dah lama rasanya tak buat nih. Bukan apa, malas benornya nak menguli doh tu. Ni kebetulan, doh yang siti gunakan tuk buat roti puree (nanti la baru publis entry roti puree) ada lebih sikit. siti belasah jer guna wat base pizza nih. hahahaha..

Baru keluor dari oven nih. Siti suka buat pizza sendiri sebab leh letak byk2 cheese & bahan2. Puas hati bila makan tu.

Base pizza memang siti tak suka buat tebal2. Sebab kadang2 Jannah & Batrisyia ni bukan suka sgt mkn base dia tu kalau tebal sangat.

Budak berdua ni memang suka sangat makan pizza. Satu pan tu memang untuk diorg jer.



"Sedapnya.......terima kasih ibu". Jannah selalu cakap camtu kat siti bila siti masak apa yang dia suka.


Ni lak pencuci mulut lepas makan pizza.

22 comments:

cheqna said...

nak jadi anak akak jugakla boleh????
boleh makan yang sedap2..hahahahaha
nway salam ziarah kak =)

ZALIYATI said...

siti, nak gak..tiba2 terliur nak makan piza..nampaknya lunch nant kena gi piza la..hehe

♥Azie♥ said...

sedapnyer..siti bg resepi

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah siti..
beshnyer..
sy nk request resepi gak.. ;p

~Siti Hajar~ said...

meleleh ayaq lioq kami tgk siti oi..alangkah syoknye kalu dok dekat2 rmh siti ker, blh merasa masakan siti tu..hehehe

*siti ada ambil kelas masakan ke @ mmg bakat semulajadi? mak siti pandai masak eh?

Siti said...

cheqna: salam kenal lembali..haaha..nak jadi anak ker? hahaha..boleh2..tapi jadi adik lebih sesuai kot. :)...meh la rumah.

Siti said...

Zaliyati: hehehe..gi jgn tak gi..

Siti said...

Azie: nak rsepi ker..jap..rasnaya ada dulu tempek..nanti siti cari balik.

Siti said...

Leily: nanti siti cari yer.

Siti said...

Hajar: hahahha....bila2 mai sini bg tau la...leh la siti masak sikit3.

* siti takde ambik kelas masak, mak pun masak biasa2 jer..maybe minat kot..hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer..Tgk adik beradik tu mkn pon berselera..Mmg bestlah klu pandai masak nih..blh masak apa2 pon..

Ain said...

pandainya siti masak....

mana belajar erk.....

Siti said...

Lily: hahaha...pandai sgt takde la..sikit2 jerk..:)

Siti said...

Ain: belajar sendiri2 jerk. :)

LYaFRINA said...

oloo..bestnyer.. siti, siyes nak tau ni.. mcmana nk buat pizza ni..lya mmg xpndai msak.. tp tringin sgt2 nk buat pizza ni.. siti, kalo ada masa, email resipi & cara2 nk buat pizza ni yer..

lya_afrina@yahoo.com

::Mamalyna:: said...

aduhai... nasib baik lepas makan... kalau tak, kompem meleleh air liur...

Ena said...

sedappppppppppppppnyerrrrrrrrr...

pandai la siti nie.. tu peberet ena tau.. ena suke pizza.. yum yummm... nak sikittttttttttt...

mamalieyna said...

siti ni serba boleh la..untung anak2..kita ni jer lum blajar masak macam2 macam ni..huhu..anak kecik lg, okla..anak dh besar cam anak2 siti nnti, harus la mamanya ghajinkan diri..hehe..

mama izzya@idah said...

cik dah nak cikit bley...hehhe..untungnyer anak2 & somi bila dpt isteri yg pandai masak...

liza said...

waahhh... bestnya siti pndai serba serbi.. untung hubby dan anak2...

adda said...

sedapnye makan pizza

lovelywa said...

pergghh..terkecur air liur tengok pizza nih..padahal tadik baru pas makan..aduhh kebuluq btul aku nih..kuikui