Mar 2, 2010

Waaa...tak tahan...hari2 jem..

Huhu..Ya Allah sabarkanlah diriku demi mencari rezeki ....

Memikirkan hari2 siti pergi kerja kena redah jem..rasa macam nak berhenti kerja jer. Patutnya dari umah siti ke kelana jaya ni takde la jauh pun. Kalau jalan clear dalam 25 minit dah sampai. Tapi....sakang ni sejam lebih naru sampai..kadang2 leh cecah 2 jam..huhu..kalau balik kampung papa dah sampai dah.

Keletihan tu bertambah2 sebab siti bawak keta manual...huhu..papa suh bawak jer keta dia tapi nak bawak keta papa yang auto tu mcm tak sesuai lak ngan siti sebab papa bawak Hilux. Macam gedabak sgt, pastu susah nak cilok2...huhu..jahat gak tu main cilok2..hehe

Yang buat siti lagi hangin tu, tiap2 hari kena bayar tol..tapi jalan teruk gak...isk..lepas perasaan dah ni..mana taknya..lenguh kaki bawak keta sampai tghari tak hilang lagi..huhu...
Tu baru pegi kerja..balik kerja sama la jugak..jem tak abis2..

Nasib baik la opis siti ni flexible. Kalau datang lambat sikit2 tu takde hal la. Lagipun takde punch card. Kalau tak dah lama kena buang kerja..huhu...

Siti rasa sampai kesudah masalah jem kat jalan raya ni takkan settle. Makin lebor jalan makin banyak keta..makin banyak keta..makin jem la jalan..terpaksa la terima hakikat...

7 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

huhuhuhu!!! hari-hari jam, sabo je lakan! :)

Hezesuze said...

owh area kelana jaya tu mmg ari2 jem....xtau mane puncanye kan...

ke org2 kt mesia ni dah kayo rayo da memiliki kete sndiri...xmo tumpang2 da....ehehehe

Siti said...

Ieda..tu la..tgh sabor la nih..

sis heze: tu la..PJ mmg tempat tumpuan..sama la cam KL..
kalau la ada member yg keja kat area2 cni..mahu ct tumpang gak..heheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samala ngan hubby kita
dari shah alam ke PJ makan masa 20 minit or less leh jadi 2 jam duk dalam jem!

siti duk mana? lalu hiway mana>?

Mrs. Mizan said...

salam kenal..
siti pg2 biasa lalu ikut tpm-kinrara tu ek? coz, kite lalu kinrara tpm, selalu tgk jalan sebelah jem.. tp kdg2, kite pun jem jgk.. huhuu

Lynn Nasir said...

salam..

mak saya kata, kalo jem aje jgn lupa bwk roti skali..senang nak mkn..

hehe! jgn mareee.. :)

Siti said...

Mrs. Mizan: a'ah..siti lalu situ la..

Lynn: tu memang betul..kdg2 siti beli kuih tuk mkn dalam keta..hahaha..