Mar 24, 2010

Kek lagi dari jiran sebelah

Alhamdulillah...rezeki lagi...

Hahaha..nampaknya siti takyah beli kek dah la lepas ni yer...

Cantik gakkan kek yang warna biru putih tu. Nod bad la hasil kerja tangan jiran siti ni.

Ermmm..nampaknya tuk birthday Kak Ngah yang akan datang ni, siti takyah la buat kek sendiri. Leh jer order ngan dia..hahaha...

Ingat lagi masa siti belum ada Wafi lagi dulu, siti memang rajin gak bagi makanan kat jiran2. Siti ni minat memasak, tapi orang kat umah yang nak makan tu tak ramai. So, jiran-jiran la yang jadi mangsa tolong abiskan..huhu...
Tapi sejak ada Wafi ni, masa memasak siti dah jadi terhad sgt. Tak menang tangan siti nak melayan kerenah 3 orang anak..huhu..so, boleh masak yang simple2 jerk..



P/S: Pinggan jiran sebelah dah banyak kat umah siti. Bila la leh balas balik yer..hahahaha...Takpe..asalkan jgn buat mcm harta sendiri dah la yer :).

14 comments:

MRS. K said...

best nya tiap hari makan kek!! huhu..

mamaaerish : said...

wah.... terernyer... nk cikit.... best la kalo ader skill gitu kan?.... ;p...

kim slm kat jiran tuh tau... kalo sudi hantar la sini skit... hik3 (muker x malu)... hua hua hua

zue @ annaleeya said...

akak pon byk gak pinggan jiran kt umah.. bila ntah nak antor... xkan nak antor pinggan kosong kan... huhuhu...

~aSHa~ said...

sy suka cup cake yg 4 bijik tu....kalo lepas makan nasi, kalo ternampak kek tu..sy leh telan lagi...beh beh..

dulu rajin gak masak dan bagi jiran2..skrg malas dah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah la ngah ngidam kek SR ni..tup2 ade gambor kek lak kat sini
bak skit sitiiiii

Zaidah said...

siti..zai nak skit bleh...mesti baby dalam puyut tu nak makan kek..

mamamiera said...

uihh .. rejeki..
baik jiran k.siti ye..
slalu bg kek..
akk balas ape kat jiran akk tu??

Siti said...

Mrs K: heheh..sebab tu la bdan asyik naik jer..tak turun2.

mamaerish: tu la..siti pun nak gak terror deko2 kek nih...

Zue: tu la..tak sampai hati nak hantar pinggan kosong..huhu

Asha: haha...asha sama ngan siti...kalau bab mkn laju jerk..

rose: lamanya siti tak gi SR..jom kita lepak..

Zaidah: alahai..dah abis dah..bawak gi umah bbsitter.

Mamamiera: hahha..akak lum balas apa2 lagi...takde masa nak masak best2 ni...
hanatar ikan goreng sekor aci tak?

MamaCira said...

kalau aku.. aku belikan je kek gulung kat kedai tu..
x pun kopok ikan.. ngee..

Siti said...

MamaCira: Hahaha..leh pakai gakkan idea tu...bernas..bernas..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Alaaaa, nak jugakkk (nada budak2 kecik merayu... hehe)

akak, kiter ni tengah dok teringin nak makan kek nih. tak dapat2 lagi ni... tengok kek warna biru putih tu terus rasa nak terjah kedai kek patang ni jugak... hehe

pos la sket kat sini kek biru putih tu... hehe

Ena said...

bestnyerr.. seronok klu ader jiran2 yg camtu.. same2 merase.. kat sini ader tp bulan2 puase ajer la bertukar juadah.. cam skrg nie susah sikit la sbb bz ngan keje memasing.. hu3x..

Siti said...

UmmuAFD: alaaaa..nanti la kalau siti wat kek..siti pos la yer..hehehe...tapi tak tau la sedap ker tak...he3x

Ena: haaa...kalau duk kat bandar mmg gitu la..semer busy keja..takde masa nak masak sedap2..sama la cam siti.

mamalieyna said...

wahh lama tak jengah sini, mcm2 n3 ada..psl makanan yg tak tahan ni..hehe...syokkan berjiran tetangga yg ghajin masak-memasak ni..tp tu la nak kena berbalas la pulok, tkkan nk kasi bekas kosong je ..hehe.. nmpk best kek tuu.>^_^