Mar 1, 2010

Production agak menurun

huhu...hari ni production susu agak menurun.. 3 kali perah kat opis, dapat 13oz...wafi consume 16-17oz sehari masa tinggal kat umah bbsitter. nasib baik stok susu kat umah ada lagi.

tapi..tak boleh la begini selamanya..stok susu tu kalau selalu korek kang abis lak...susah..suah..
nampaknya siti kena tukor strategi...
kalau sebelum ni siti perah susu kat opis kul 10.30am, 1.30pm & 4.30pm..pastu kat umah tak perah tak..
lepas ni..siti kena perah kul 9.30 am, 12.30pm, 3.30pm n perah lagi kat umah dalam kul 7.00pm..sebab selalunya masa siti ambik wafi bbistter baru jer lepas bagi susu.
so, siti rasa sempat la kot susu ada sebelum wafi nak menyusu lagi..

boleh ker gitu yer..pakar2 sila bagi pendapat...huhu...

2 comments:

mamazana said...

alahai siti... mama ni pun baru terhegeh2 nak wat stok. next week dah nak masuk keje. but still wat selamba je ni.. huhuhu...

Siti said...

mamazana: takpe..teruskan buat stok tu..lagi banyak lagi bagus sebab kita tak tau bila pruduction susu akn berkurang.