Mar 11, 2010

Parcel dah sampai...

Akhirnya..parcel yang ditunggu2 dah sampai...huhu..macam la dah lama siti order. Baru jer order semalam. Apepun barang ni sangat penting buat siti.

Siti order Avent Silicone Petal Massager sebabnye silicone ni dah hilang. Tak tau gi mana. Memula lepas pump, siti basuh, pastu letak kat rak, lepas kering siti letak kat dalam strilizer(rasanya la, siti dah lupa). Tup..tup..bila siti nak pakai balik..dah takde. Merata siti cari. Nak nangis pun ada. Dah la orang punya. Papa cakap agaknya dah wat lari ngan tikus kot. Kat umah siti memang ada tikus yang suka makan benda2 gini. hari tu terjumpa puting susu anak dah kena gigit gak tikus. Nasib baik la siti pakai pump Avent ni kat umah jer. Kat opis siti pakai Madela. Tapi, bila pump susu memang sakit tetek siti. huhu...Nak tak nak, siti kena beli gak..leh tahan gak harga dia tu..dekat RM50.


Pastu siti beli MAM teats ni. Beli yang medium low teatnya lak. Dulu pakai yang slow. takut lak bila wafi dah besor sikit ni dia tak puas nak hisap.

P/S: Siti ada 2 botol MAM (160ml) ni kat umah. Beli tuk Wafi hari tu. Tapi tak pakai2 sebab bila nak panaskan susu tu ambik masa yang lama. Tebal sikitkan botolnya tu. Ada tak sapa2 yang pakai botol ni? Kalau nak siti bagi jer la. Dari tak pakai kat umah tu.


Note: Maaf la yer. Siti memang tak buat cabutan bertuah tuk botol ni. Memang niat siti nak bagi kat sapa2. Since siti teima komen dari Lynn Nasir dulu. Siti decide jer bagi kat Lynn. Maaf yer buat mama2 lain. Jangan majuk ngan siti tau. :)

13 comments:

Lynn Nasir said...

salam siti,

betul ke nak bagi je? mcm berminat. kalau kena bayo sket pun lynn tak kisah..keke!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

haa...botol tu pon leh wat cabutan bertuah ni siti..eheheh


ish2..jahatnye cik siti(tikus ye..bkn siti nih) wekkekekek jgn mare..larikk...

MamaCira said...

nape MAM x besh ke?
buat cabutan bertuah la.. haha..

Siti said...

Lynn: memang bertul ker nak...siti nak bagi nih. hehehe...

Rose: hahaha...klakor la ros ni.

MamaCira: hahaha....bukan tak best..cuma siti rasa bila nak panaskan susu dia lambat sikit suam..pastu air suka masuk ikut montot botol tu..

Sidratul Muntaha said...

ade lagi ker?
mak buyung nak se boleh?!

~Siti Hajar~ said...

lorr tikus pun gemar brg2 mcm tu gak ke? hehehe..ye la lembut2 sedap la mkn..anak hjr si danies tu pun msh breastfeeding, genap 2 thn hjr nak stop la, asyik nak bkepit je..nak nyot nyot..

mamaaerish : said...

eb pengumpul produk avent... sgtlah setianyer... kalolah diorg nk panggil jadik duta... kecik tapak kaki aerish... ngan smeua tapak kaki yg ader eb tadahkan... ha ha ha

eeee... nakalnyer cik CT tuh... ;p

Siti said...

Sidratul Muntaha: tu la..tadi tanya Lynn dia lum reply...tgk nanti camna yer.

Hajar: haa..mmg tius kat umah siti tu suka..kalau tutup botol sos yg jenis getah tu abis digigitnya

eb: oooo...yer ker..bagus2...nanati kalau ada part ilang..leh la mintak ngan eb...hehehe

Lynn Nasir said...

adakah lynn akan mendapatnya? ohh..syahdunya..best! best!

nnti leh la lynn jahitkan baju utk anak2 siti, kekeke! mcm pro je.. :p

zai kulim said...

ala zai pun gak gak akif mmg kena MAm sbb senang nak basuh leh buka bontot dia..

mamalieyna said...

yg dinanti sudah tiba! baru tambah semangat berkobar2! ^_^

zai kulim said...

kalau breastfeeding mmg susah kit pakai bolot MAM tu zai selalu bancuh susu akif campur nestum sekali lekat cikit dia tak bocor..

sbb zai bukan breastfeeding

ramai berminat tu elok ler buat cabutan..baru adil kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lor...tikus nih..benda tu pon dia nk mkn.. :)