Mar 17, 2010

Tempat Simpan Susu kat Office

Inilah bag yang selalu siti usung bila pegi n balik dari kerja. Dalam bag ni la siti letak botol susu, 3 ketul icepak ngan pump.
Kat office siti takde peti ais tau. Dulu masa pregnant siti risau la camna nak simpan susu kat opis. Pastu siti duk la searching kat mana ibu2 simpan susu kat opis kalau takde peti ais. So, diorg cakap leh jer simpan dlm beg ni. Yang penting kena letak icepak byk sikit.


So, gini la caranya siti simpan susu kat opis yer. Sampai siti balik pun icepack tu belum cair sepenuhnya lagi & susu memang sejuk macam yang kita letak kat dalam peti sejuk tu.

5 comments:

Ena said...

baguskan mende nie..
sgt2 membantu..

Nana said...

sama la kita zaman pam2 susu dulu kan opis tu xde peti ais sevey dalam internet tgk ice pack tu pastu bli kat on9

pastu bag tu plak bli kat carefour aje

iz-AnN عبداللطيف said...

siti...ekseli izan pun ada beg ni...tapi kan...sedih tul nak citer, sejak irfan umur 11 bulan ni, susu makinnn kuranggg sesangat...nak wat stok pun tak leh dah...so irfan dah dicampur susu formula susu anmum...dan beg ni izan dah kasi member pinjam sebab izan sangat menyokong mereka yang menyusu badan...hurmmm

mamalieyna said...

bagusnya..

kita tak pernah ada sbb tak pernah buat stok lg..hehe..

mybe next baby kot..hopefully!

Zaidah said...

susu zai pun kekadang kurang...klu banyak fikir n stress lagi skit..tak leh buat stok...just untuk stok antar nurseri aje...huhuhu