May 24, 2010

Solid food pertama Wafi

Ni la bubur nasi tuk Wafi. Benornya 27hb ni Wafi baru masuk 6 bulan. Tapi, siti tengok Wafi ni macam nak makan jer. Kalau dia tengok siti makan apa2, mesti meleleh air liur dia. So, siti bagi awal sikit solid food kat dia.

Ni bubur nasi kosong jer. Disebabkan blender kat rumah dah rosak, siti lenyek bubur nasi tu kat penapis teh jer...haha...Penat weh duk lenyek...haha. Tapi, mmg halus sungguh la...

Wafi, tengah makan nih. tengok tu sudu kan main besor lagi..hahaha. Lum sempat gi beli sudu yang bersesuaian tuk Wafi. hehehe....

Hahaha...benornya Wafi makan sikit jer. Yang tukang perabis, Kak Long ngan Kak Ngah ni ha. Adoi..tengah2 siti suap Wafi, diorg pun sibuk nak gak. Macam la sedap sangat bubur Wafi tu. Tawor jer...takde isi apa2 pun.



Sampai licin tu..berebut2 lagi. Lepas ni memang kena masak lebih la...huhu

9 comments:

@e_da said...

bagus dia nak makan.. mika dulu sy ajar dia luah2kan..

kakaknya berdua tu pun teringin .. lepas ni mama dia kena masak lebih sikit la yerr... hihi

MRS. K said...

cantik ar rambut kaklong n kakngah.. curly halus cam megi gitu

Ibu Alia Kaiyisah said...

Wafi,
Bestnya dia dah leh makan solid food. nyum. nyum. tak sabar nk suap Kaisya pulak. 1m+ to go. Sekarang tengah cuba2 nk bagi dia Heinz jus epal & pear tu. hihi.

LYaFRINA said...

heheheh.. nasib baik ada tukang perabis.. xdela mbazir...
lya tgk k.lon n k.ngah tu cam kembor doh...

LYaFRINA said...

uhh..asya start makan nestum umur 2 bulan.. sbb dia ada poblem time tu..

Lynn Nasir said...

hehe..kakak2 pun teringin :D

saya dulu pun pakai penapis utk haluskan bubur/kentang/etc sbb malas nak cuci blender. hehe!

kella said...

ala mak aii... comey nya anak2 siti nie.. anak2 dara tu pun comey sungguh! baguslah diorang nak abiskan.. hmm.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Berselera sungguh tgk kakak2 tu mkn.. :)

Momma Mia said...

sronok tengok kalo anak2 nih berselera makan kan