May 4, 2010

Aktiviti makan-makan di malam Jumaat

He3..dah lama kativiti makan2 ni. Tapi baru ni nak update. Hari Jumaat hari tu masa balik kerja tetiba terasa nak makan ayam panggang. hahaha..Dah lama rasanya tak makan nih sejak bersalinWafi. Tambah lagi bila fikir papa mesti balik lambat, beli jer la tuk makan malam. Malas la nak berperang ngan Wafi time masak.

Bukan sebarang ayam panggang tau. Ni ayam panggang percik siti beli kat "On The Run", Esso. memang siti suka beli ayam panggang kat Esso nih. Murah jer tau. Sekor yam baru RM13.90. Malan tu siti belasah beli sekor. Ha....makan puas2.

Mee hoon goreng pun beli gak kat Esso. Siti suka, sedap.

Lagi satu siti suka beli nasi lemak. Huhu..memang sedap tau. Tengok la sambal dia tu, merah menyala. Cepat laris tau nasi lemak kat Esso nih.

Ni..Kak Long & Kak Ngah yang dah tak sabar2 nak makan. Hahaha

Sambil makan sambil layan tv.

Wafi takleh makan..huhu....kacau orang makan jer la.

Isk..sedapnya air ni...Nak jugakkkkkkk...

Hahaha..gambar ni Kak Ngah yang ambik. Entah bila dia ambik pun tak tahu. Tengok2 dah ada kat dalam kamera. Sian Wafi, menangis kat belakang tu. Ibu sibuk basuh pinggan.

Ni Wafi dah ok sebab ibu dah ada kat sebelah. huhu..Memang manja sungguh anak bujang sorang ni. Pantang ditinggalkan, mesti menangis tak hingat punya.




37 comments:

saveme_zero said...

sedapnya aku tgk ko msk ayam tu
comel2 anak ko ni...aku suka klu rambut curly ni..sweet sgtt

Ibu Alia Kaiyisah said...

awwww. diriku punya tikar sama mcm siti punya tu. hik hik.


sedap nampak ayam tu...

SyidaMislan said...

sama la n3 kita arini, pasal makan2.yg ni takde tolak point ek?hehehehe

LYaFRINA said...

sedap!!!!
terliur tgk ni..
dh la tayang d pagi hari..
laparr ni

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaaaaaaa

syedapnya, lama tak makan ayam percik

~Siti Hajar~ said...

mcm lucu je pic yg kngah snap tu, si kakak posing cantik pya tp d blkg si adik dok menangis, kaklong layan posing dulu dr layan wafi...hehehe..alololo cian wafi..

*pandai kakngah snap gmbr..centre je

mamalieyna said...

sedapnyer..terliur dah ni! hukhuk..nak gakkk...! :p

sedap la budak2 tu menjamu selera, wafi pandang je ek..sian die tokleh join!

*murah je ek..kalo area sini, sekor RM15..

Liessa said...

waaa...sedap nye siti...sy ni bukan bole org hupdate pasal makan...semenye terliur...dh la my feberet nie...

erm lame gak tak makan ayam golek / panggang ni...huhu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer ayam panggang percik tu..
Sian wafi..lum blh join kakak2 mkn..
selera jer tgk kak Long & kak ngah tu mkn.. :)

iz-AnN عبداللطيف said...

sedapnya...ingatkan siti masak sendiri tadi...baru nak minta sikit...hehehe..

idah @mama izzya said...

sedaknyer ayam tu...klau dok dekat bleh mitok sket...

kitatauke said...

teringat nasi ayam malis kat taman melawati.....perghhh...

Jamak Aton Habi Mahmood said...

siti esso kat mana? heheh mmg sedap pun

Noy said...

bagus lah...anak2 ct pandai makan sambal...gud girls...

Izan Ishak said...

siti...sedapnya! terus jadi lapar perut nih...

**kak long ngan kak ngah macam kembar je...jap lagi wafi pun dah leh join makan2 ek...

kella said...

anak2 siti semua chumel2 belaka! cam teringin nak jumpa mereka cubit2 mereka! eh pulak dah! sure siti takut nak bawak nanti! hehehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wafi pon cengeng cam rafiq eh
nangis if tinggal sorang2..uhuhu

dapnye ayam
dah lama tak makan kat on d run tu..:-)

~~*Lady Salwa*~~ said...

lapar pulak tengok ayam panggang ni... tapi baru je makan ayam semalam.. hehe

Siti said...

savemo: hahaha..ayam tu beli jerk..he3..
rambut curl mmgc antik, tapi nak sikat tu..aduyai..

Siti said...

Ibu Alia Kaiyisah: haha..tikar tu tuk alas bila nak mkn..senang, tak tumpah merata2.

Siti said...

syida: hahaha..takde

Siti said...

Lya: hahaha...tayang pagi ahri..kang ptg leh gi beli...

Siti said...

Nieza: hahaha....boleh la msk..tak pun cari jer yg dah siap

Siti said...

Hajar: hahahaha....tu la psl..sabor jer la kakak2 wafi nih.

Siti said...

Mamalieyna: Haaa..tu la..murahkan....terkejut gak siti masa tgk harga tu.

Siti said...

Liessa: sama la kita..takleh tgk mknan..hahaha

Siti said...

Lily: Mmg sedap tau..kalau jumpa esso, leh la beli..tak rugi

Siti said...

Izan: siti ni mls nak masak..rajin makan jerk.

Siti said...

Idah: kalau dekat leh jer hulur ikut pagor. :)

Siti said...

kitatauke: waaahh..ada yg sedap ker? kat mana tu?

Siti said...

Jamak Aton: kat puncak jalil

Siti said...

Moy: diorg mmg dari kecik suka mkn pedas..senang sikit nak masak.

Siti said...

Izan Ishak: hehehe..terus lapar yer..sian dia...ha..mmg ramai ckp diorg mcm kembar

Siti said...

kella: terima kasih...nanti kita date yer...mai la umah...leh main2 ngan diorg..kak long tu mmg mudah mesra ngan org.

Siti said...

Rose: tu la..pening dibuatnya...huhu

Siti said...

Lady Salwa: takleh mkn ayam hari2..kang tinggi colestrol..hahaha

Ena said...

hehe.. pandai amik gambo yek! comei jekk..

cian kat wwafi nanges cari ibu dier . huhu..

ca, irfan gak la tu si wafi camtu.. irfan sampai la nie.. nanges kalo kite tinggalkan dier kecuali bile dok ngan ibu dier.. senyum jekk.. hoho