May 25, 2010

Nuffnang buat orang stress???

Pernah tak nuffnang buat anda stress, resah gelisah, bercelaru bila tak dapat nak update blog???

Hehehe....dulu2kan masa memula tahu pasal nuff ni boleh jana pendapatan dengan syarat traffic nak kena tinggi, siti jadi resah gelisah gak la bila tak dapat update blog. Yer la kalau tak update blog, camna traffic nak tinggi kan. Takde cerita takde la orang nak masuk blog kita. takde orang masuk blog kita, takde la iklan nuffnang kan?????

Siti ni kalau sabtu ahad memang takleh nak update blog la. Kat rumah mana ada tenet. Ni harap tenet kat opis jer la. Ops.....dah buat personal matter lak kat opis yer, hehehe...Takpe2 boss tahu & setakat ni takde la dia nak sound lagi. Kalau dia dah sound, kena la stop, yer tak??. Tambah lagi siti takde la sampai 8 jam bekerja tu nak ngandap blog jer. Yang peting kerja jalan. Isk, tapikan ada yang leh buat entry sampai 20/30 sehari tu....huhu...tak buat keja opis ker (bagi yg berkerja la kan)????. Tu belum masuk duk ronda2 blog kengkawan lagi. huhu...Siti yang buat entry 2/3 kali sehari pun takleh nak kejor masa..

Takpe2..siti takmo jadi orang yang busy body..Biarla mereka ngan cara mereka...hehehe

TAPI ITU DULU......sekarang siti dah malas nak fikir sangat pasal nuffnang ni. Back to niat asal la kan. Buat blog tuk share story ngan rakan2 blogger & tuk anak2ku baca bila diorg dah tahu membaca nanti. So, sekarang ni, siti rasa release kalau tak update blog pun. Takde nak rasa cam tertekan ker, tak senang duduk ker tau yang sewaktu dengannya...Yang penting siti dapat berblogging dengan HAPPY!!!!


13 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aler siti...tak femes pun tak per...janji ada kawan2 disisi...salam siti...selamat berkenalan...

Ieda Al-Habsyi said...

ntah macamaane le dorg leh buat entri bebyk, pelik bebeno, hehehe!! ieda dok terkejar2 ngan kerja, tu kekadang tak sempat nak melawat ke blog lain

Kauthar said...

setuju ngan pendapat siti..kita buat blog sebab minat..nak jumpa kawan2 baru..jangan sampai jadi beban pulak ek..uihhh ada ka org buat entry 20-30 sehari?dahsyat tuh..

mamalieyna said...

ala siti takyah pening2 nak fikir, yg pntg bila dpt menulis blog kita happy! yg sampingan2 tu takyah fikir sgt, kita menulis pun sbb tuk kepuasan diri dan kenangan masa depan, bukan nak mengejar traffic pun..kan3x.. ^_^

hajarus said...

betul tu kak... kadang benda ni jg jd tanda tanyer hajar... camne la blogger yang dpt update n3 bebanyak lam 1 hr tu kan...

Izan Ishak said...

siti...
jangan pening2 ngan nuff nih. janji kita happy dan org pun happy ngan blog kita...okaylah.
yela...izan pelik ngan org boleh n3 berpuluh2 satu hari. izan yang dok umah ni pun kalut nak buat 1 n3 satu hari....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mcmne lah diorg leh buat N3 20/30 sehari tu yer..Lily yg duk umah jer ni pon kekdng 1 N3 pon susah..

Tp Xyah ler pening2..kita berblog utk happy & nambah kenalankan.. :)

Jamak Aton Habi Mahmood said...

ha ah x lyn langsung naff

sbb blog utk realese tenson and suke2 upadate kalo x de keje


:p happy blogging

AYU said...

betul3x . ayu setuju ngan siti..ayu pun pelik gak. cam ne la diaorg bole update byk2 n3 sehari? tu lum + lagi gi umah blogger yg lain...tp sangka baik je la..maybe diaorg kerja sendiri kot...x cam ayu makan gaji...ni pun ayu byk masa sebab budak2 da cuti lps exam........ya be da be du........sempat la ayu nak gi blog kawan2 ngan membebal..hehe

sirna said...

siti, kita pun sama, blog utk suka suki, letak iklan nuff tu coz nampak org lain letak..tak hadap pon duit nuff tu, hehe, terukkan kita suka ikut2 org...

Ena said...

Siti,
Dulu mase ena kat tempat lamer denga tugas lame ena tak la bz sangat.. memg banyak mase nak p jenjalan umah kawan2.. skrg pulak selalu cari kelapanagn yg tak berapa nak lapang utk g umah kawan2.. sbb rase tanggungjawab pd kawan2 yg sudi jengah umah kite..

pastu , soal nuff ena tak pk kan sangat.. minguu nie pun tak check lagi nuff naik ke idok sbb malas nak check.. sbb kalo harap kan mende tu rasenye memg tak jd kije la update semmata kerna nuff kan!..

walaupun tak kenal ngan blogger kat lam alam maya nie.. tapi sangat rase seronok dengan persahabatan nie..
itu lg penting kan siti.. :)

@e_da said...

betul tu siti.. kalau kita fikirkan nuffnang jd tension je.. lg pulak kalau takde iklan yg masuk.. berjanggut tunggu.. kita berblog adalah sekadar hobi kita kan

~~*Lady Salwa*~~ said...

kiter lagi la. tak dak pun nuff kat blog kiter... hehe

pernah gak teringin nak letak, tapi tak jadi lak... pasal cam renyah je nak register mak nenek... hehe