May 6, 2010

Award Pro Memasak (malu nak ambik nih)

Hahaha..siti benornyakan malu nak ambik award ni. Macam tak layak jer nih...hahaha..tapi Kella dah suruh ambik, siti terima la jugak. terima kasih yer Kella sebab mengikhtiraf siti yang tak berapa pro ni sebagai pro yer...masak pun cincai2 jer.

Bila dah ambik award ekna la jawab soklan lak yer:-

3 jenis lauk pauk yang suka dimasak

1. Sambal tumis telur..huhu..suka masak sebab suka makan nih..haha
2. Gulai kawah..tak kira la ayam atau daging...bertambah2 kalau makan
3. Lemak cili api daging tetel + rebung...huhu..mcm dah lama tak masak...

3 jenis pencuci mulut yang paling best pernah buat

1. Puding triffle - dah lama tak buat nih..dulu2 selalu buat amsa memula pandai buat ni.
2. Bubur kacang - favourate tu....kalau campur durian lagi power
3. Puding caramel - dah lama gak tak buat....isk, kena buat nih..terliur lak

3 jenis biskut kegemaran time raya

Almond london, tart nenas, biskut coklat chips

Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yg juga rajin memasak

1. Mamalieyna - selalu gak nampak Eina tayang gambar masakan dia
2. Ena - ada gak sekali sekala siti tgk gambar masakan Ena..yang sii ingat makaroni goreng tu
3. Ummi Affaf - mmg terror masak nih...sedap2 semernya...
4. Kak Mida - Pun terror msk nih....


8 comments:

MRS. K said...

UH.. AWARD NI PON ADA! HEHEH..
SAYA TAK LAYAK LA DAPAT COZ MASUK DAPO SEMINGGU SEKALI PON SUSAH

~Siti Hajar~ said...

mmg layak siti dpt award tu...siti mmg pandai masak, dah tbukti pun kesedapannya..

*teringin nak pandai masak gak tp sy ni pemalas benor la...huhuhu

kella said...

tq... siti mmg selayaknya lahh:)

Nida said...

perghhhhh.... ni nak kena rasa air tangan Siti ni..hihi

Ena said...

Bg ena siti memg layak la dapat tu sbb siti memg sangat pandani & rajin masak.. cayalah siti.. :)

hajarus said...

k.ct memang layan terima award ni... biler tengok pic2 masakan k.ct xsah lau hajar x telan air liur... semuanyer menyelerakan sungguh.. :)

mamalieyna said...

eh tersenarai jugak nama hamba..huhu..bnyk no utang, kena settle cepat2 ni..

*siti pandai masak gulai kawah eh, eina suka makan, tp takpernah try buat..huhu..

FiDa@aMiDa said...

ct..terima kasih sudi bagi award pada kak mida...nanti kak mida tempek kat blog..tq2