May 20, 2010

Kampung mertuaku yang indah

Huhu..baru nak update pasal balik kampung hari tu. Ada la sikit gambar. Tu pun ambik masa berhari2 nak upload, slow sgt. Sampai abis battery kamera siti duk menunggu dia upload gambor. huhu..

Ni siti ambik gambar masa air takde tu. Huhu..duk lepak2 kat luar rumah..

Permandangan yang indah...Sejuk mata memandang.

Pokok padi yang masih muda. Lambat lagi leh tuai nih.

Jannah ngan sepupu2 dia.

Memang rajin cucu2 mbah nih. Untung mbah takyah nak cakar sampah dah.hahaha

Anak dara sapa la yang seksi tak pakai baju nih...hahaha...adoiii

Ni la rumah ibu mertuaku...Banyak baja padi kat bawah rumah tu...

Ni jalan nak masuk ke rumah ibu mertuaku.


Wahh..tgk tu, pokok rambutan tgh berbuah. Ada la 3 pokok rasanya. Lambat lagi nak masak ni. Jangan2 bulan puasa kot..hehehe

Buah ciku pun ada. memang byk tau buah dia.

Wafi dalam pelukan mbahnya. Mata bengkak baru lepas nangis..hahaha

12 comments:

MRS. K said...

best kan umah tepi bendang ni.. hijau je mata ni...rumah i kat kampong tak de tanah dah coz dah kasi simen... huhu..

Ieda Al-Habsyi said...

perkampungan yang tenang! sawah padi pemandangan yg cantik :) buah ciku! dah lama tak makan :)

Izan Ishak said...

seronoknya siti...rumah tepi sawah!
nmpak putik rambutan ngan ciku tu terus teringat umah MIL izan pun tgh buah juga...dah lama xbalik, dekat sebulan nih

mamalieyna said...

cantiknye pemandangan...! hukhuk..tetiba eina rasa nak terbng balik kedah..mesti tgh menghijau gak sawah padi ni..huhu..

Izan Ishak said...

oh ye siti...

tiba2 teringat pasal camne nak letak watermark kat gambar kan...
kat sini izan letak link ye...

mula2 eliss tunjuk camne nak letak watermark...then kalau minat nak yg free, boleh buat n3 ye siti...

http://www.elissmie.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cantiknye kawasan..
tingat cite nur kasih, ala2 gitu ah kg dorang berlakon ek..
kat ane kg MIL tu..
mcm2 pokok kayu ek..
bln pose nnti wajib blk r, hasil leh dituai.. :P

adda said...

cantikknye siti.. mesti release tension ni kan

♥Azie♥ said...

teringat kat kg..siti..azie geram tgk ciku tue

Nieza Ishak said...

seronoknya.

minggu depan kami pun nak balik kampung MIL, dapat tengok sawah padi jugak ... tak sabarnyaaaaaaaaa nak balik berehat. hahahaha

ibu_umairah said...

freshhhh nye bila tengok sawah padi.................besttttt betullllll...:)

~Siti Hajar~ said...

kg MIL siti tak ubah mcm kg MIL hjr, ada sawah, ada pokok buah2an, nyaman je rasa bila blk kg kan? sejuk mata memandang!

abah dan mak haqq said...

bila la nak balik rumah nenek belah abah kat slgor tu..
mesti macam rumah MIL kak siti..
beh nya.. :)