May 25, 2010

Lauk dinner yang dah abis

Paru masak sambal (orang ganu panggil lempung..betul ke yer?)

Dah lama tak makan paru ni. Kali ni wat style yang mak selalu masak time bulan puasa. Kalau time sahur tu siti suka mak masak nih. Berselera siti makan. hehehe...

Ikan goreng (nak tunjuk gak)

Masak lemak putih terung

Masak lemak ni kalau kita letak isi ikan kembung yang dah direbus memang sedap tau. Kuah dia jadi pekat & manis. Kita tumbuk isi ikan, bawang merah & lada itam..masukkan dalam santan...sedapnya hirup kuah dia.


14 comments:

kella said...

ish..ish.. ish.. siti..siti..
merember.. terembes... di rembes pula! huhhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Terliur tgk paru msk sambal.. :)

Ju@Lucky^Mummy said...

mengences!!
hehehe

oo.. terung msk camtu pun best ya.. nnt sy cuba..
x pernah mkn.
Jakun kejap.. hahaha

Noreen said...

sedapnyer paru msk smbl...
nyumnyummmm

Ena said...

nampak sedap tapi ena tak makan paru.. huhu..

saveme_zero said...

sedapnyaaa

golden horse said...

ehhh.. macam sedap... i nk try ahh.. masak lemak putih terung..

mamamiera said...

siti~~
miz u so much lah lalink..
meh nk pelok skit.. ;p
sedap laok2 tu.. pandai ct masak.. zai nih ank mak biarpon ank dah dua.. huhuu..

sirna said...

masak lemak tu letak ikan ye..oo...jadi cam kuah laksam la ek..ui, sedapnya..

Nida said...

Adeiii.. ko buat air liurku meleleh ler..

p/s: sekarang kat Auckland, cuti tanpa gaji.. tapi Nida sekeluarga dah beli n menetap kat Indera Sempurna sebelum ni

Izan Ishak said...

siti...

sumenya sedap2 belaka...
siti pandai masaklah...nak jadi cam siti jugak!

Fieza79 said...

terliur tgk masak lemak tu..lps ni wt masak lemak harus masokkan ikan kembung..nk try hehee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Tak pernah lagi buat masak lemak terung camtu. pasni nak kena cuba la...

tapi hubby tak berapa makan terung2 nih. kalau masak pun utk sorang2 cam tak berbaloi lak... hehe

~aSHa~ said...

mcm2 masakan dlm blog dia ni..

siti ai ada tag u tau..sila la