May 14, 2010

Entah napa siti rasa macam tak best jerk

Isk..emosi terganggu? takde la jugak. Tapi rasa pelik sikit.

Citernya gini. Boss siti ni baru bagi tau yang dia ada appointment ngan seorang interviewee (Ms X) esok. Dia suruh siti prepare handbook & draft offer letter. Patutnya siti happy la kan sebab ada staff baru nak masuk & perempuan pulak tu. Kiranya, lepas ni siti ada la geng kan. Kalau nak geng ngan siti la. hehehe..tapi, kenapa siti rasa cam tak best jer bila Boss siti nak hire dia.

Actually Ms X ni dah pernah datang interview la hari tu sekali. Kalau nak keja ngan opis siti ni, selain kena attend interview, diorg kena gak buat test. Masa time interview tu seperti biasa siti suruh la dia buat test. Tak lama lepas tu, dia panggil siti, cakap tak sempat nak buat, boss dia panggil dia. Okla, terus proceed to interview.

Lepas habis interview, boss siti suruh email test tu kat Ms X ni.. Waaa..ni dah kira baik la kan. Siti pun email & bagi dia masa 3 hari tuk reply kat siti. Cukup masa, dia reply cakap tak siap lagi. Mintak tangguh. Okla, so siti pun bagi la masa 2 hari. Sampai sudah dia diam jerk.
Bila boss siti tanya, siti bg tau la kan citer sebenar. Boss siti yang baik hati ni cakap, nanti dia kol Ms X tu. Isk..ni dah lebih siti cakap. Kalau siti la jadi boss memang siti tak layan dah. Kita dah leh nampak attitude dia camna kan. huhu.....

Nampak macam ada layanan istimewa sikit dari Boss siti ni kat Ms X tu. Adakah sebab Ms X tu cantik walaupun dah berumur 30 tahun & ketika ini boss siti tu masih single lagi?? huhu...Adoiii...jahat dah ni fikir...

Walau bagus camna pun dia time interview & walau berpengalaman mcmana pun dia tu, siti tetap rasa dia tak layak tuk dapat kerja ni sebab kan attitude dia yang siti ckp kat atas nih. Siti paling tak suka orang yang suka bertangguh2 bila buat kerja. Huhu....


Takpe la..tengok la camna nanti..Kot2 lepas Ms X ni masuk keja ni berubah lak persepsi siti kat dia. Harap2 leh jadi geng la..huhu...Ada gak member nak ajak makan. hahaha..entah2 dia gi makan ngan boss siti jer kot..hahaha..adoi...jahat lg siti nih.

12 comments:

mamaaerish@eb said...

hmmmmm, berat tuh

Nieza Ishak said...

esh esh esh

ada kosong lagi tak ??
meh nieza test power pulak ... hihihi

mamalieyna said...

ish..tak baik ada perasaan camtu di hari jumaat! ekeke.. :p

*hope nnti berubah la attitude Ms X tuu..leh jd geng ngn Siti ye..hopefully!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Erm, hopefully attitude dia akan berubah la nanti. Dah orang bagi peluang kerja, kerja la sebaik mungkin kan...

Ena said...

owh.. camtu la plak.. ishhh!!

tp tak pe la.. kot2 dier ada masalh kot siti.. hehehe.. baik la tu kononnye.. kui kui kui

Siti said...

eb: mmg berat..hahaha

Siti said...

Nieza: ada2...post engineer. software engineer. kena ada bground CFD. :)

Siti said...

Mamalieyna: hahaha...tu la psl..hr jumaat kena fikir baik2 jer kan..

Siti said...

Sal: ya betul!!!

Siti said...

Ena: hahaha...masalah besor la tu kot.

zue @ annaleeya said...

ishhh... berat gak nih... adakah ader udang disbalik mee???? heheh..

firahadifa said...

kuang kuang kuang kuang....