May 6, 2010

Pizza lagi..hehehe

Jom kita makan pizza lagi. Tengah2 hari ni leh la tayang gambar makanan sebab mesti lepas ni semer leh gi lunch kan.

Sejak akhir2 ni, selalu buat pizza. Senang & cepat sebab kali ni siti cuma guna roti pratha yang segera tu sebagai base dia. Sapa2 yang malas cam siti ni, leh la yer guna pratha segera ni. Serius siti cakap, memang sedap tau. Sebab bila guna base pratha ni, base dia jadi rangup mcm puff tu...hahaha.... kejap jer licin ni.

Disebabkan takde bahan lain kat rumah, siti just letak je hotdog banyak2. Simple jer kan. Yang penting cheese tu kena byk gak. Baru sedap dimakan.

Ni belum bakar lagi. Tunggu masa nak masuk dalam oven.

Kali ni kena buat 2 yer. Sebab roti pratha tu kecik jer. Ni pun sekali hadap dah habis.

23 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

siti bagilah alamat..nak p raya umah siti...leh makan pizza...

NJ said...

Salam siti..
wah kak N nak tiru la gak ni..sbb sama malas tu ler..guna prata je ek..hahaha..janji sedap kan..walla

kella said...

siti nanti datang la amik award tukang masak tu..
hehehe.. pro .. selayaknya! :)

~Siti Hajar~ said...

terliur sy tgk pizza siti ni..nyum nyum...

siti guna roti prata tu ya je, nti hjr nk try la...mmg nmpk sdp & myelerakan..

Noy said...

nak.....nyummmm...

Siti said...

Izan: hahaha..ok2, boleh..takde halnya..takyah tunggu raya pun, izan leh dtg tau.

Siti said...

NJ: ha....boleh kak. sennag ejr guna pratha nih...hehehe...mmg lg sedap

Siti said...

kella: ada award yer..nanti siti gi ambik yer...thnks

Siti said...

Hajar: hahaha...ha..boleh3, try la

Mak Su said...

meriah giler pizza ni......

maszmadi said...

isk cam sedap jerk..
nak wat jgk arr tp kat umah xder oven, kalu gn microwave leh x??

mamalieyna said...

menarik sungguh pizza siti ni, bila la kerajinan cam siti ni nak menerjah dalam diri ni..hehe..

Siti said...

Mak su: kena meriah sikit, baru anak tertarik nak mkn.,.he3

Siti said...

Maszmadi: boleh rasanya..belasah jer la..try n error k!

Siti said...

Mamalieyna: Eh! ena pun rajin gak tu...

SyidaMislan said...

mcm senang je bila siti buat.tp bila buat sendiri mcm nak terbalik dapur tu.nape ek cik siti?

Siti said...

syida: kalau nak menguli doh tu, mmg payah sikit la, tapi kalau pakai base segara ni, kejap jer...hehe..tak sampai 2 minit, dah siap sedia tuk dibakar

Ju@Lucky^Mummy said...

Hari tu saya pernah cuba pakai roti tortila.. x sedap sgt..

mm.. len kali boleh cuba pakai paratha pulak..

Uda said...

geram tgk pizza ni.. meriah sgt..

eT said...

sedapnyer tgk pizza tuh...pos sini sket..hehe

leen hussain said...

siti....kalau macam ni punya topping katpizzahut mau triple bayar ni..heeeee...sedapnyee

Ena said...

See!!

tu pasal la siti ni memg layak dapat award tu.. sebab sangat superb dalam bab2 memasak nie.. :)

hajarus said...

amboi meriahnyer hotdog pizza ni.... lau mask sendiri ni puas makan kan kak..