May 11, 2010

Nak diet..tapi?

Siti tahu mesti ramai yang mengalami masalah cam siti ni kan..hehe...
Niat di hati nak diet sebab badan dah naik bagai dipam2. Tapi selera makan makin bertambah2. Camna nak buat tu.?

Siti ni sejak lahirkan wafi memang takde control makan. Makan selagi ada..hahaha...Tambah lagi siti menyusu wafi secara esklusif ni. Nak diet, risau lak kang susu kurang. huhu..So, siti belasah jer la makan apa saja. Tapi masalahnya sekarang badan dah naik sgt. Huhu...tak sanggup nak tengok badan sendiri dalam cermin. Adoi.....

Ni pun tengah duk terfikir nak call . Nak order ...hehehe....adoiiiii.....susah jd orang kuat makan nih..

32 comments:

SyidaMislan said...

1st ke?
hehehehe
apa kata siti tuka McD to subway?

Ju@Lucky^Mummy said...

Ye lah kan siti.. nak sekat makan pun susah juga..sbb baby masih BF..

Tp, pada saya.. selok2nya amalkn senaman.. Jantung pun sihat kan?
Pastu elakkan mknn berlemak & x leh minum ais.

Senaman pon.. selalunya kita x de masa jugak kan? hahaha..

Apa lagi.. mkn je la McD.. huhuhu...

Zaidah said...

zai pun tengah mencanak2 naik berat badan...pastu alasannyer zai BF...alasan ajekan...tapi berat zai aje yang naik...Firas tak naiklah plak...huhuhu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bab bab makan ni memang susah nak sekat. bak kata orang, selagi nikmata makan tu ada, guna lah sebaik mungkin.

macam sal, nak cuba bersenam aerobik kat rumah. curi2 masa dalam 20 minit untuk bersenam... hehe

Siti said...

Syida: hahaha..nak tukar yer

Siti said...

Jue: thanks for advise..tu la...kena control dr mkn2 mknan yg gitu kan

Siti said...

Zaidah: haha..tu la psl..yg naik bdn kita ni ha.

Siti said...

Sal: haha..sama2 kita bersenam yer..nak buat jugak la.

ita cutevirus said...

eerrkk... cam same je kite nieh.. adess...

idah @mama izzya said...

idah pun berat naik gak..tgh usaha la ni nk turunkan smula..huhuhu..bleh ke x bleh kena tungguuu...

MUMMYAR said...

benda len leh tahan..tang makan tu yg x leh tu...hehe..waaa..nk kurus gak...

Siti said...

ita: haha..sama yer

Siti said...

Idah: basguanya tgh usaha yer..siti pun nak berusaha gak, tapi takleh gak..huhu

Siti said...

Mummyar..betul tu..huhu

zue @ annaleeya said...

betul la siti... susah tol nak kontrol mkn... cmner nak buat nih.. niat tuh mmg nak diet.. tp, makk aihhh.... susah benor... huhu..

Qaseh said...

betul2 setuju sgt...xtau la mcm mana nak turunkan berat badan yg semakin hari semakin naik ini....selera makan pun makin bertambah....risau sgt

mamalieyna said...

hehe..takpe la siti, selagi selera tuk makan ni ada, makan jer apa yg disukai..hehe..

*eina pernah diet kejap jer tk mkn nasi, skrg ni..huhu..selera tak terkawal dah..camno eh :p

LYaFRINA said...

siti..lya pon rasa bln ni lya kuat mkn la..mkn y mgarut.. ayam kfc la... pizza la.. dh ketat seluar ni.. mmg nk kena jaga balik ni...

Siti said...

Zue: hahaha..tu la psl..asyik duk berniat jer...tapi tak jd2 gak

Siti said...

Qaseh: tu la..makin nak turunkan berat, mkn byk yer kita mkn...haha

Siti said...

Mamalieyna: tu la eina..klu nak kurus rasanya jgn mkn nasikkan...tapi kalau dah mkn nasi,.,susah nak berenti.

~aSHa~ said...

xpe makanan tu jadi susu...bagus tuk anak...sy sokong bf

Izan Ishak said...

ala siti...selagi boleh makan...makan ajelah. lgpun masih BF wafi kan...jgn diet2 tau!

Siti said...

asha: hahaha...kalau yg jd susu tu ok la..yg jd lemak ni haaa..adoi..

Siti said...

Izan: hahah...tu la tak diet ni....he3

kella said...

siti... itulah dianya! hati berkobar2 mau diet! tapi tak teguh pula iman/nafsu makan!
selagi tak kuat iman di dada tu... camanolah nak diet! adussss....

ummiaisyah said...

memg btol time menyusu ni lah makin kuat makan..tp kena kontrol tau..kan nak turunkan satu hal plak..

♥Azie♥ said...

siti azie ni kuat makan tapi badan tak mau naik..hari2 fikir macamana nak bg badan naik

Nana said...

haih..kita mmg ada masalah yg sama skang ni malam2 aisk nak makan je badan dah rasa kembang semacam je ni

Ena said...

ekekeke..

tu la.. bg ena pulak selera makan ena tak menetu.. bile datang mood nak makan tu kanggg memg nak makan jekkk la.. tp bile dtg mood tak nak makan tu.. makan roti bekpes belah pg jekk tp ena dah kenyang sampai ke malam.. hoho.. parah gak tu sbb bile time tido tetibe dtg la heartburn tu.. huhu.. tak bagus gak kan!.. adeih!

Momma Mia said...

alahai sedapnya "M" tuh... takyah diet ler siti.. org menyusu nih slalu lapo kan... hihi

Yan said...

kite tau ape penyelesaiannya... jgn tgk cermin... hehehhehe