Tumis Santan Udang + Peria Katak
12 ekor udang harimau besar
1 biji peria katak - dibelah 1cm
2 cawan santan
2 sudu bawang besar + bwg putih kisar
2 sudu cili kisar
1/4 cawan air asam jawa
Garam & gula secukupnya
2 sudu minyak masak
Cara:
1. Tumiskan bawang & cili sehingga naik bau.
2. Masukkan santan. Kacau santan sehingga mendidih.
3. Masukkan udang & peria. kemudian masukkan air asam jawa. Perasakan dengan garam & gula. Biarkan sehingga udang masak & kuah menjadi sedikit pekat.
2 comments:
masuk blog Siti ni pasti ade makanan2 yang menyelerakan.. huhuhuhu..
peria katak tu yg pahit tu eh..dr dulu xpnh bole nak mkn..pahit la..xleh lgsung nak telan..ekkkek:D
Post a Comment