Mar 18, 2009

Rentetan Perjalanan (Pulau Pinang) - 3

Hari Ketiga (15/3/2009)

Macam biasa turun breakfast kat hotel. Kali ni pun makan banyak gak. Tak tahu nak makan mana satu sebab semuanya nampak sedap. Hahaha...



Bergambar kat hotel sebelum gi jalan-jalan.

Destinasi kali ni ialah Toy Museum. Dekat jer ngan hotel tempat siti menginap. Nak masuk sini kena bayar RM10 tuk dewasa & RM6 tuk kanak atas 2 tahun. Macam2 watak kartun ada. Jom layan gambar.



Lepas habis melawat toy museum, siti terus ke pusat bandar. Cadangnya nak cari jeruk. Memula park kat Komtar. Cari punya cari tak jumpa gak tempat orang jual jeruk. So, tanya la orang. Rupanya tempat org jual jeruk tu tak jauh dari komtar. Tapi kalau berjalan kaki, berpeluh wooo ngan cuaca panas sgt. Nama tempat tu Chowrasta Market. Ada byk pilihan kedai. Pilih jer mana yang suka. Bab harga siti rasa takde beza dari satu kedai ngan kedai yang lain. Siti pun borang la pelbagai jenis jeruk & asam. Hehehehe...tak sempat nak snap gambar sebab crowded sgt.

Habis memborong jeruk, terus balik kat hotel. Papa cuma bungkuskan nasi kandar. Cuaca yang panas membuatkan kami tak selesa nak duk kat luar lama2. Baik mkn kat hotel jer. Ada aircond. Hehehe. ...Lepas tu sempat la bwk anak2 kat pool main air lagi. Malamnye time tuk rest sebab esok papa nak kena drive jauh tuk balik ke KL.

1 comment:

Amsyar Wafiq... said...

wah....bestnye anak2 dh beso seronok bawak gi jenjalan jauh.