Mar 12, 2009

Shopaholic??? Ermmmm..

Pernah tak tetiba kita rasa nak shopping. Pastu gi supermarket & just picked apa saja yg kita nak. Hehehehe.. Tu la yang berlaku kat siti semalam. tetiba jer siti rasa mcm nak gi shopping. Terus call papa bagitau suh ambik anak2 sebab siti balik lambat. Siti sebenarnya jarang sgt nak shopping ni. Kalau window shopping siti suka. Tapi ada masa tertentu siti boleh jer beli barang2 sesuka hati siti especially bila not in the good mood atau nak releasekan tension.

So, semalam mood nak shopping tu datang lagi. Balik kerja terus gi Jusco Equine. Tengok jer yang mana berkenan siti terus ambik. Jom tengok apa yang siti beli.....

Of course la baju tuk kakak & adik. Seluar & jaket Pooh tu murah tau, 1 set after diskaun baru RM50++. Hehehe..

Tak lupa juga untuk papa tersayang. Papa memang la jarang sgt beli baju. Setahun sekali kot. Maybe papa lebih mementingkan tanggungjawab tuk keluarga dulu, siti & anak2. So, budget tuk beli baju sendiri, papa letak ketepi. So, bila siti dah mula bershopping ni, siti belikan juga baju 2 lai baju tuk papa. Harga??? pejam mata jer la...Hahaha...

Ni lak baju siti...Untuk diri sendiri mesti la ada kan.. hehehe

Last sekali, sandal ni tuk siti pakai masa jalan2. Tak suka pakai hill kecuali gi office. Siti dah banyak try brand kasut ni, tapi yang brand sesuai dengan siti yang agak lasak bila pakai kasut ni cuma sembonia, bata & crocodile nih. Takpe mahal sikit, asalkan tahan lama. Tapi kalau brand yg grand2 tu siti tak pernah la beli lagi...Tak termampu mokcik.

Siti cuma ambik masa 1 jam 1/2 abiskan hampir RM500 tuk shopped semer barang2 kat atas tu. Bayangkan lahhhhh...hahaha...tapi my way is kalau nak jadi shopaholic pun pastikan lah kita ada duit tuk bayar apa yang kita beli yer. Macam siti, memula swipe CC & bayar balik CC a day after. So, takde hutang piutang yer....Selamat bershoppinggggggg...

1 comment:

[-suziey-] said...

hohoho..bkn pernah lagi..mmg hari2 cenggituh..pantang nampk sale..ekekekek:D