Feb 16, 2009

Sakit Badan

Salam semua....Hari ni memang takde semangat betul nak dtg opis. Rasa nak rest & rest & rest jer kat rumah. Weekend siti takde gi mana-mana pun. Stay kat rumah jer.

Apa yang buat siti takde semangat sebab badan siti sakit2. Ni disebabkan weekend hari tu siti duk mencangkul rumput kat belakang rumah. Rumput tu dah panjang sgt, dah nak cecah sampai pinggang. Ketinggian rumput tu dah melebihi ketinggian pokok pisang siti. Huhu..So, apa lagi, terpaksa la siti kerah tenaga. Dah lama tak pegang cangkul. Punya la berat siti rasa cangkul tu.
Tambahan lagi siti nak kena tanam pokok pandan, limau purut & lengkuas yg mak siti bagi masa balik kampung hari tu. Dah lama kan...tapi siti tak tanam2 lagi. Daun pokok pandan tu dah sampai layu, lengkuas lak dah jd kering. Hahahaha...harap2 tumbuh la pokok2 tu yer..

Tapi kesan mencangkul tu yang siti tak tahan. Sakit semua tulang temulang siti nih. Huhu...Tapi sekarang siti dah tanam hobi baru. Gardening..dah semat dalam hati every weekend nak bercucuk tanam. Bagi keluar peluh sikit. Sambil tu leh kuruskan badan yg dah makin montel ni.

1 comment:

[-suziey-] said...

sbb tu mencangkul keje laki sbb cangkul tuh BERAT sgt2 :D (alasan nak ngelat mencangkul rumput:D)

sakit2 bdn tu berendam dlm bathtub syok tu..kena plak air suam2 gitu..perghh..santaiii..