Feb 12, 2010

Sapa nak maid???

Ting..tong...

Ada tak sapa2 yang nak maid..sila bg tau siti yer...umur 37 tahun..orang jawa timur..
Hari tu sebelum bersalin siti ada mintak org kat indon carikan maid...
lepas tu dia dah jumpa orgnya...
dia proses passpord & medical fee. dia cakap nak hantar kat siti.
tapi lepas tu dia senyap jer..sampai la siti dah bersalin ni.
siti ingatkan dah tak jadi..so, siti dah cari bbsitter. sekali hari ni agent indon tu dah hantar copy passport & medical check up kat siti.

So, skang siti jadi serba salah.
Siti sayang lak bbsitter skang ni. tak sampai hati lak...dia pun nampak sayang anak2 siti especially wafi..huhu...
Tapi siti tak sampai hati lak nak ckp ngan org indon tu yg siti tak jadi nak ambik.
sebab dia dah keluarkan duit dia dulu tuk buat passpord & medical fee tu.

so, sapa2 yg berminat bg tau yer...fee..RM 3200 byr kat agent indon tu (tolak 3 bulan gaji)..yg kat cni proses sendiri...siti rasa dalam RM700-800 gitu..
Siti belum bayar apa2 pun lagi ni kat agent indon tu.
janji ngan dia dulu bila dah dpt visa dari imigresen baru siti byr separuh..bila maid dah sampai sini baru ct byr separuh lagi.

Kalau berminat siti akan bagi nombor telefon agent indon tu, korang uruskan sendiri yer...

5 comments:

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

hajarus said...

looo.. sian kat akak, dah anta baby kat bbsitter baru maid ade ek..

hajar nak ambil maid dok berdua jer.. rasenyer memang xmemerlukan..

kalau akak cancelkan xleh ker kak..?

Anonymous said...

boleh tak bagi nombor agensi maid tu? fee dia nampak reasonable jugak

-nana-

Fiazini said...

boleh tak sy nk dptkn no agent indon tu?

Fiazini said...

boleh tak sy nk dptkn no agent indon tu?