Aug 7, 2009

Masak Lemak Daging Cincang

Setelah lama menyepi, siti mulakan entry baru siti dengan masakan yang simple ni. Dah lama jugak la masak ni tuk dinner. Daging cincang aka teltel ni memang favourate siti la. Tak kira masak apa pun. Suka sangat bila makan tu ada liat-liat sikit. Baru mencabar. Resepi masak lemak semer org dah tahu kan.....



Ni lak ikan terubuk masin beli masa gi Kuching hari tu (Next entry siti cerita psl cuti2 Kuching yer). First time la siti makan & terus jatuh hati. Nyesal lak tak borong banyak. Kalau makan ngan nasi panas2, memang leh abis 2/3 pinggan.

Sebagai pelengkap hidangan, siti sajikan jugak jantung pinsang celur & budu. Huhu.....Ada yang meleh air liur tak? Hehehe...

3 comments:

LEEN said...

Amboi Siti...leleh air liur tengok..antor cket...

JiEjAh_DeEn said...

lelehhh lelehhh..abes kibod basah ekekekeke

hajarus said...

alololo... meleleh hajar kak... windu dah lamer x cuci mater tengok masakan akak...