Dec 1, 2010

Selamat Hari Lahir Emak & Wafi

Assalammualikum semua...entry siti yang terbaru setelah sekian lama menyepikan diri...

Sebenarnya siti nak buat entry ni last week. Tapi dek kerana susah sungguh nak upload gambar, maka tertangguh la sehingga hari ni...dah lewat beberapa hari dari tarikh hari jadi Wafi...

27/11/09..merupakan tarikh lahirnya Wafi ke dunia ini....setahun yang lepas. 27/11/10..genapla setahun usia Wafi. Cepat benar masa berlalu...

Dan ketika siti buat entry ini..Wafi berada dalam keadaan yang kurang sihat. Hampir 6 hari Wafi mengalami demam & sakit mulut. Tepat pada hari jadi Wafi yang pertama..wafi diserang demam yang agak tinggi...kemudian air liur wafi selalu meleleh. Doctor dah periksa dalam mulut Wafi, tapi tak nampak ada ulser, mungkin ulser kat dalam tekak. Doc tak dapat nak tengok dengan jelas kerana Wafi mengamuk semasa pemeriksaan. Sakit agaknya. Yang merisaukan siti, wafi tak boleh nak direct BF atau hisap melalui botol. Siti terpaksa menggunakan syringe untuk bagi Wafi minum susu. Wafi nampak agak lemah kerana kurang makan & minum. Moga anak ibu cepat sembuh seperti biasa...Ibu sangat2 risau dan rindukan anak ibu yang aktif & periang.


Sempena hari lahir Wafi yang pertama, kami mengadakan sambutan secara kecil2an. Siti rasa inilah kali pertama siti adakan majlis hari jadi untuk anak2 siti. Sebelum ni cuma prepare kek jer. Mungkin kebetulan Wafi lahir pada hari Raya Haji dan kami pulang ke kampung untuk merayakan Hari Raya Haji tahun ni..maka kami saja suka2 buat majlis makan2 ni pada malam Hari Raya Haji yang lepas. Kami sambut juga hari lahir emak yang jatuh pada 6/11/10..2 in 1. Kami memang tak menjemput sesiapa, cuma ada bapa saudara & jiran terdekat sahaja....Majlis Hari Jadi ditaja oleh my only sister..:)..Thanks Ceksu..

Layan gambar la yer...


Kek Hari Jadi...Coklat Banana from Secret Recepi...Sedap sgt...Licin...

With Birthday Boy....Happy 1st Birthday my beloved son, Muhammad Aliuddin Wafi. Ibu doakan yang terbaik untuk anak ibu buat selamanya...

Ya Allah..Kau peliharalah anakku..Muhammad Aliuddin Wafi..
Kau jahuilah dia dari segala malapetaka..
Kau berikanlah kesihatan yang baik kepadanya..
Kau jadikanlah dia anak yang soleh, yang cerdik & pintar
Dan kau jadikanlah dia anak yang taat kepadaMu & taat kepada kedua2 ibu & bapa...
Amin..ya Rabbal Alamin...

With Birthday girl...Emak....Samakan muka kami....:)
Angah doakan moga emak sentiasa sihat ..dilindungi olehNya...peroleh kebahagiaan di dunia & di akhirat...Amin..

Potong2 kek...

Nak interprem nagn kek..


Our small family....abang takde..beraya umah mertua...




Bapa saudara yang sgt2 close..

Chef yang diimport dari jauh...hahaha

Sesi makan tak ingat....muka tgh penat benornya..


Ayam bakar yang memang terbakar....hahaha




5 comments:

Nieza Ishak said...

wahhhhhhhhh lamanya tak keluar entry ...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sedapnye
nak g beli kek SR la ari ni ngeh2
sian wafi..

moga cempat sembuh ya...aminnn

SyidaGorjes said...

entry yang julung2 kali dari Siti!
Happy belated birthday wafi dan emak!

hajarus said...

hepy belated besday mak akak & wafi... semoga kedua2nyer dipanjangkan umur... Amin...

sedapnyer kek tu kakkkk...

::Mamalyna:: said...

sporting mak pakai cekak tue, hehehe...