Feb 16, 2011

Pizza (gebu)

Assalammualaikum...

Entry kali ni nak tanyang gambar pizza yang tersangat la mewah dengan bahan-bahannya. Kalau buat pizza sendiri memang macam ni la kan..macam2 kita boleh letak. Rasanya dah lama jugak siti tak pergi makan pizza kat Pizza Hut. Kalau terasa nak makan atau anak2 request, mmg buat sendiri jer la. Maklum la, sejak ada BM..semuanya jadi mudah...hehehe...


Disebabklan anak2 siti memang la suka sangat makan pizza, maka lebihan doh roti gula kat bawah sana tu, siti buatla base pizza. Tak sampai 5 minit...dah siap pizza untuk dibakar. Makan panas2, memang sedap..tambah lagi letak cheese banyak2 (tak ingat dah pasal diet)...

Untuk topping, mula-mula siti ratakan sos cili + sos spaghetti kimball (beli jer kat giant). Lepas tu letak sardin (yang dah dihancurkan), crab stick & hotdog. Kemudian, siti picitkan mayonis & thousand island dressing. Last sekali barulah taburkan cheese. Siap. Jom makan...tapi kena buat sendiri la yer..Yang ni dah licin masuk perut. :)

Fresh from oven

Yang belum dibakar


9 comments:

Wanieyra said...

sedapnya....kita pun dah lama tak buat. nanti kena buat juga ni

Ena said...

sedapnya..

ena tak pernah buat sendiri.. ntah bila la nak mencuba.. camner dah yeh nak buat pizza ni?

Zue AnnaLeeya said...

lama x sggah sini... sdapnya tgk pizza siti neh... tp x pnah try wat sdiri... huhu...

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)

dan juga tutorial letak banner HB dapat gain 1sen per click =) http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/02/tutorial-letak-heartbeatdapat-4-sen-1.html
tq

Nida said...

Mak uih siti.. memang sangat gebu itu pizza

aiDieNa said...

Wah.. pizza tu nampak sangat mengiurkan air liur saya yg berbadan dua nie.. ahahaha..

~Siti Hajar~ said...

Walimatul Urus...
Assalamualaikum..

Sy nk jemput CT skuarga ke rmh sy semperna majlis kesyukuran pd hari Sabtu, 19/3 ni, pelan lokasi ada kat blog sy, jengah2 ler..

p/s : Klu bcuti kat utara ni, sgh la rmh sy yer...sntiasa dalu2kan..

DeLancrettLurpak said...

Kalau ada salad and mushroom soup, mmg confirm takyah pi Pizza Hut, laaaagiii sedap makan kat rumah kan?

petisuara said...

adoi..fav gila kot pizza!mmg sedap je nampak pizza ni