Apr 18, 2011

Pesta Sukan PASTi Kawasan Puchong

Assalammualaikum...
Dah lama siti tak update blog. Sekarang ni memang rasa kurang rajin sikit nak update.
Tapi kali ni siti nak sangat berkongsi kenangan siti yang indah dalam blog siti ni, supaya suatu masa nanti siti boleh mengimbau kembali kenangan2 bersama anak-anak PASTi yang cilik tetapi berbakat ini.

Pesta Sukan PASTi bagi kawasan Puchong telah diadakan pada 17/4/11 bertempat di Tongga de Futsal, Pinggiran Putra. Dua sukan yang dipertandingkan iaitu bola sepak dan bola jaring. 12 pasukan dari Pasti Kawasan Puchong telah menghantar wakil masing-masing. Pasti Putra Permai telah menghantar 2 pasukan untuk bertanding dalam sukan bola jaring & dua pasukan dalam sukan bola sepak.

Alhamdulillah..siti dapat menyumbangkan sedikit tenaga dan ilmu yang diberikan oleh Allah swt untuk melatih anak-anak cilik ini untuk bermain bola jaring bersama-sama dengan jurulatih & guru-guru yang lain. Syukur juga kerana Allah swt kerana memberi siti kesempatan walaupun siti sibuk bekerja ditambah lagi dengan adanya anak sekecil Wafi. Terima kasih kepada pengasuh siti & papa yang banyak membantu.

Setelah hampir 2 bulan kami berlatih, mengeluarkan peluh, berkorban masa & tenaga, Alhamdulillah...Allah memberikan kemenangan kepada kami . Sesuatu yang tidak dijangka oleh siti pada mulanya. Tetapi berkat kesungguhan anak-anak cilik ini bermain, kejayaan menjadi milik kami jua. Pasukan bola jaring (A) telah menjadi johan dalam sukan kali ini. Buat Pasukan bola jaring (B) dan pasukan bola sepak, walaupun terkandas tetapi tetap memberikan tentangan yang hebat & baik. InsyaAllah..kita akan cuba lagi pada tahun hadapan.

Siti cuma sempat ambil gambar ketika majlis penyampaian hadiah sahaja kerana agak sibuk menguruskan pasukan & memberikan sokongan. Buat guru-guru Pasti Putra Permai, jurulatih2 & ibu bapa, kita akan berusaha lebih kuat lagi pada tahun hadapan supaya kejayaan yang lebih besar akan diperolehi...Amin.


Siti bersama pemain-pemain cilik 3P (A)

Menunggu majlis penyampaian hadiah

Pemain cilik yang berbakat (dari depan): Adik Ireen (C), Adik Hazirah (GA), Adik Izzah (GD), Adik Bilqis (GK), Adik Roaina (WD), Adik Aleesa (GS), Adik Fatin (S)..tiada dalam gambar..Adik Yasmeen (WA)..


Kamilah Juara!!! Johan Pertandingan Bola Jaring..

Pemenang Gol Emas (shooter terbaik)..Adik Aleesa..kecil-kecil cili api.



Pemenang tempat ketiga

Pemenang tempat kedua..Pasti Bestari

Piala yang menjadi rebutan


Pemain bersama jurulatih & guru-guru Pasti Putra Permai


Dari Kiri : Pn Hasnah (pengurus), Siti (jurulatih), Eli (jurulatih) & Kak Era (jurulatih)

Yang terlibat & yang memberi sokongan (guru2, jurulatih & ibu bapa)



Lastly...gambar ibu & anak2...hehehe



Kak Long yang berramin untuk pasukan bola jaring (B). Walaupun kalah tetap happy.....dah penat sangat...dari pagi sampai petang..tudung pun dah bukak..isk..isk..


3 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waa mak iti jurulatih..cayalah! eheheh tahniah atas kemenangan..:-)

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer sukan2...lama xtgk k.long & k.ngah..besar dh..

Cct jd jurulatih, patut la menang..hehe

Sidratul Muntaha said...

budak - budak..
beselah..
huhu..
cun plak nengok adik beradik 2 ni pakai baju sedondon..
huuh