Jul 7, 2010

Steamboat @ Home

Sejak 2/3 hari lepas, siti memang teringin nak makan steamboat. Huhu...siap ajak papa gi cari restoran steamboat lagi. Tapi, papa benornya kurang sikit makan ni. Pastu kalau nak gi Jonis papa kurang sikit la. Tegendala la hasrat di hati.

Pastu petang hari Isnin tu siti tengok citer warung kita. Sekali tgh diorg gi makan steamboat la pulak (lupa nama host dia tu). Isk..takleh tahan lagi keinginan siti nih.

So, petang semalam gi la cari apa2 yang patut tuk buat steamboat....Akhirnya...impian terlaksana jugak..Ni kira 2nd time la siti buat steamboat ni. Buat dalam rice cooker jer tau. Kebetulan adik ada kat rumah..Ada geng la kan nak makan..seronok sikit.

Cara nak buat leh klik SINI.






14 comments:

kella said...

wah... suka! suka! suka! mahu salin resepi! fyi, my hubby suka makan ni, dia selalu request buatlah sendiri.. kat luar beli mahal..

tengkiu! muah! hehehe ;p

LYaFRINA said...

wowww.. bestnya...
lya pon suka makn ni.. tp sama r fain pon x mkn setamboat ni.. bau pon xleh..aiyokkk.. terbantut

cheqna said...

nampak macam besh tapi cheqna tak makan la huhuhuhuhu

MUMMYAR said...

best nya ct..teringin lak nak makan....sedapnya

Ena said...

wow! sedapnyerr..

nak try jugak la..
ena periuk u sampai dua tapi buatnya tak pernah... hampeh! so, dengan adanya resepinya.. akan ena cuba nanti.. thanks siti.. :)

mamalieyna said...

waah menarik...kalo masakkan tuk suami sure dia suka sangat2 ni...! thanks siti!

@e_da said...

wah nak cubala .. huby ida suka steamboat ni.. tq siti bg resepi

mummy_ayu said...

sedap tu..teringin nak makan stemaboat..bila la leh dapat nie..

hajarus said...

wow sedapnyer steamboat...

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, macam best je...
tapi tu la, kalau setakat nak makan sorg2, malas nak buat sendiri... hehe

'NuReeN' said...

suka sgt mkn steamboat.. tq recipi.. nti leh buat sndri

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

bestnyer.. lama x pekena..
thanks siti share that recipe..
nnti nk try gak la.. =)

♥Azie♥ said...

sedapnyer...

N.A.I said...

Wah siti dh lame cari resepi sos ni,mmg nmpk pn sebijik cam kt johnys tu,harus try weekend ni,kami mmg suke sgt,selalu explore kedai steamboat..hehe..anyway sila jenguk ke blog N.A.I ye,keputusan contest dh kuar.