Mar 19, 2013

Setelah Lama Menyepi...

Assalammualikum.
Sudah terlalu lama siti meninggalkan blog Yang Ku Sayang.
Rindu..sudah pasti. Tetapi, tiada keizinan untuk siti mencoretkan sesuatu di sini.
Alhamdulillah, hari ini diberi kesempatan oleh Allah swt.


Setelah lama menyepikan diri, siti tidak tahu hendak bermula dari mana. Mungkin cuma dapat menceritakan update terkini setelah lama tidak mencoretkan apa2.

Mungkin ramai yang tidak tahu yang siti telah pun menjadi suri rumah sepenuh masa bermula dari 1.1.2012. Maknanya dah hampir setahun lebih dah kan. Sekejap jer. Alasan berhenti kerja pastilah kerana anak-anak & keluarga. Alhamdulillah, tiada sedikit pun penyesalan bila dah berhenti kerja ni. Siti bebas buat apa saja. Nak kemana-mana pun takde masalah. :) Yang paling penting siti dapat beri perhatian 100% terhadap perkembangan & pendidikan anak2.


Banyak perubahan yang baik dan kenangan yang indah terjadi dalam tahun pertama siti menjadi suri rumah sepenuh masa terutama dalam pendidikan anak2. Alhamdulillah, kejayaan yang mereka kecapi walaupun masik diperingkat awal pendidikan membuatkan pengorbanan siti dirasakan amat berbaloi.
Apapun semua yang terjadi adalah di atas bantuan Yang Maha Pencipta. Syukur Alhamdulillah.




Tahun 2013, Kak Long telah mula bersekolah dalam darjah 1. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kami apabila Kak Long lulus ujian kemasukan darjah 1 di Sekolah Rendah Islam ABIM (SERI ABIM), Sungai Ramal, Kajang.  Siti dan papa bersepakat untuk menghantar Kak Long di SERI ABIM kerana kami ingin Kak Long meneruskan pendidikan di sekolah yang menitikberatkan pelajaran berteraskan Islam. Tambahan lagi kami tidak mahu apa yang Kak Long belajar di PASTI akan hilang begitu sahaja jika tidak dipraktikkan pada setiap masa. Walaupun terpaksa berulang alik agak jauh untuk mengambil dan menghantar Kak Long, namun kami tetap harungi dengan senang hati. Semoga pengorbanan yang kami lakukan adalah yang terbaik untuk anak-anak.








Kak Ngah pula sudah berumur enam 6 tahun & masih lagi belajar di PASTi Putra Permai untuk tahun yg ke-3. Kak Ngah mula belajar di PASTi sejak dari umur 4 tahun lagi. Seperti tahun lepas, Siti amat berharap Kak Ngah akan meneruskan kecemerlangannya pada tahun ini. Apepun, PASTi memang memberikan pendidikan awal sekolah yang terbaik merangkumi duniawi & ukhrawi. Alhamdulillah.









Masih lagi menjadi anak bongsu, Wafi pula sudah berumur 4 tahun. Pejam celik-pejam celik, dah besar pun Wafi. Disebabkan Wafi lahir pada hujug tahun, siti membuat keputusan untuk tidak menghantar Wafi ke PASTi lagi. Tambahan lagi, siti masih boleh mengajar Wafi di rumah. Wafi ni agak manja. Maklumlah, dah biasa duduk dengan siti kat rumah. Jadi, susahlah sikit untuk berenggang. :)

Cukup dulu coretan pembuka tirai setelah lama menyepi..hik2..Ni pun dah panjang lebar sgt rasanya. InsyaAllah, ada kelapangan, siti update lagi yer. :)


8 comments:

-iLLa- said...

lama btul menyepi yer :)

Syida said...

kak long dgn kak ngah dah besar! kita da tak keje kat KJ lagi skg. rindu siti sgt!

cik dah faridah said...

salam kak..lama sggh menyepi..

Laura Kwan said...

Hello,

I recently created an infographic on behalf of the brand Gaviscon that gives useful information to future moms about How to fight gastro-esophageal reflux and heartburn in pregnancy / Bagaimana menangani gastro-exophageal reflux dan pedih-ulu hati semasa mengandung.

As you yourself were pregnant not so long ago, I thought that you may be interested in sharing this content with your readers whether they are pregnant or soon to be pregnant.

If you are interested and want to see the infographic you can contact me on laura@lionandlion.com

Also, please note that:
- This is not an advertising campaign (no payment involved). The purpose here is to share information with whoever is interested in it.

I'm looking forward to hearing from you.

Best regards,
Laura Kwan

olympia gold said...

Excellent post! I like this...Thanks for sharing!
wholesale Jewelry

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Rajkot said...

Thanks for sharing, I will bookmark and be back again.
orthodontic treatment in india

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI